Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mike Novogratz’ın Bankası ‘Galaxy Digital’, 1 Ağustos Tarihinden İtibaren Kanada Borsasında İşlem Görecek

Bloomberg‘in Pazartesi günü yayınladığı bir habere göre, 1 Ağustos tarihinden itibaren, Mike Novogratz’ın ticari kripto bankası Galaxy Digital, Toronto’nun TSX borsası üzerinde işlem görmeye başlayacak.

Novogratz Bloomberg’e verdiği demeçte bu hamlenin Kanadalı mali denetçilerden gelen son onay sonrası yapıldığını ve bu sürecin beklenenden çok daha uzun sürdüğünü belirtti. Novogratz bu süreç için ”moral bozucu” ibaresini kullandı.

”Şu an bildiğimi daha önceden bilmiş olsaydım, kripto para piyasasının bu kadar ‘baygın’ hale geçeceğini ve sürecin bu denli uzun süreceğini bilseydim, halka açılmadan önce bir ya da daha fazla yıl hala özel bir firma olarak kalabilirdim. Yine de bunun bir hata olduğunu düşünmüyorum.”

Listeleme, Düzenleyiciler Yüzünden Gecikme Yaşadı

Söylenenlere göre Galaxy Digital’in borsa üzerinde listelenmesinin gecikmesi, bankanın TSX üzerinde listelenmiş bir paravan şirket ile ortaklığı yüzünden kaynaklanmış. Düzenleyici kurumlar listelemeyi Nisan ayından Ağustosa kadar ertelemiş.

Galaxy Digital bu ayın başlarında yılın ilk çeyreğindeki mali tablosunu açıklayıp 134 milyon dolarlık değer kaybına uğraması ile haberlerde kendinden söz ettirmişti. Banka yayınladığı raporda 85.5 milyon dolarlık kaybın kripto para birimlerinden kaynaklanırken, 50 milyon doların ise işletme ücretleri, kazanç ve diğer yatırımlardan dolayı oluştuğunu aktarmaktaydı. Novogratz bundan sonra yaptığı bir açıklamada bankanın bu yılki sürece açısından, kendisi ve bankası ile ”gurur” duyduğunu aktarmıştı.

Novogratz buna ek olarak kripto para birimi piyasasının çok yakında yaralarını saracağını da iddia etmekte.

”Bence şu an piyasanın dip seviyesindeyiz. Olası bir ETF onayı ile buradan çıkacağız.”

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu geçtiğimiz günlerde Winklevoss ikizlerinin yaptığı Bitcoin ETF teklifini reddetmiş olsa da, piyasadaki yatırımcıların çoğu gözünü başından beri CBOE’nin Ağustos ayında değerlendirmeye alınacak olan ETF başvurusuna dikmiş vaziyetteydi.

Mike geçtiğimiz günlerde Bloomberg‘e yaptığı bir açıklamada Bitcoin fiyatının 10.000 dolar olabileceğini vurgulamıştı.

”Eğer bu ETF bir kaç hafta içerisinde onaylanırsa, 10.000 dolar kadar çıkarız. Bence 10.000 doları aşamayız çünkü orada büyük bir sınır mevcut. Güvenilir isimlerden emanet çözümleri duyurulana kadar 10.000 doları aşabileceğimizi zannetmiyorum.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment