Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayland’ın En Büyük Sinema Zinciri, Kripto Para Kabul Edeceğini Açıkladı

Tayland’ın en büyük sinema işletmecisi olan Major Cineplex, sinema severlerin mısırdan tutunda sinema biletine kadar her şeyi bitcoin ve diğer kripto para birimleri ile alabilmelerini sağlayan bir sisteme geçiş yaptığını ifade etti.

Bu çalışma geçtiğimiz günlerde Cineplex ile İsviçre menşeli bir fintech geliştiricisi RapidzPay‘in imzaladığı ortaklık sonrası geldi.Yerel bir haber kaynağı olan The Nation‘un haberine göre,  Major Cineplex işletmesi, RapidzPay tarafından geliştirilmiş bir dijital ödeme sko sistemini kullanarak sinemalardaki PoS cihazlarına kripto para ödemesi yapılabilme seçeneğini ekleyecek.


Kripto para sahipleri aldıkları hizmet ve ürünler için gereken ödemeyi RapidzPay’in dijital cüzdanına bir mobil uygulama ile gönderebilecekler.

Major Cineplex kurumu şu an için 7 tanesi Kamboçya ve 9 tanesi Laos‘ta olmak üzere, Tayland genelinde toplam 678 salona sahip ve Forbes’in haberine göre bunu 2020 yılına kadar 1.000 salona çıkarmayı planlıyor. Sinema zincirinin kurucusu Vicha Poolvaraluck aynı zamanda ülkedeki bütün McDonalds mağazalarının işletme lisansına sahip olan McThai firmasının da sahibi. Kendisi şu an Tayland içerisinde 250 McDonalds bayisine sahip.

RapidzPay yaptığı bir açıklamada bir yıl içerisinde Tayland içinde bir milyon aktif kullanıcıya ulaşmayı beklediklerini ifade etti.

RapidzPay ve Major Cineplex firmalarının bu ortaklığı, Temmuz ayının başlarında RapidzPay firmasının Bangkok içerisinde yeni bir ofis açmasından sonra gerçekleşti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment