Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su Ethereum İşlemlerini Neden Durduklarını Açıkladı

Binance CEO’su Changpeng Zhao bugün Twitter hesabından yaptığı açıklamalarla borsadaki Ethereum (ETH) işlemlerini neden durdurduklarını açıkladı. Ethereum ağında bazı tıkanıklıklar yaşandığını söyleyen Changpeng Zhao, bunun sonucunda para çekme işlemlerini geçici süreliğine kapattıklarını duyurdu. Zhao bu paylaşımında işlemlerin şu an itibarıyla normal seyrinde devam ettiğini de ekledi.

Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance bugün iki farklı teknik arıza yaşadı. Borsa CEO’su Changpeng Zhao’nun açıklamalarına göre bunlardan biri Ethereum ağında yaşanan gecikmelerden; bir diğeri ise borsanın kullandığı bulut hizmetlerinden kaynaklandı.

ETH işlemlerini neden durdurdu?

Changpeng Zhao paylaştığı tweette ETH ağında bir tıkanıklık yaşandığını ve bazı işlemlerin tamamlanamadığını söyledi. Binance’te yapılan bazı Ethereum işlemlerinin ağda “tıkalı kaldığını” söyleyen Zhao, işlemleri bu yüzden durdurmak zorunda kaldıklarını aktardı.

binance-ceo-zhao-ethereum-islem
Binance CEO’sunun Ethereum ile ilgili yaptığı duyuru

Zhao bundan yalnızca para çekme işlemlerinin etkilendiğini aktarırken para yatırma, alım-satım gibi diğer işlemler durumdan etkilenmemiş gibi duruyor. Binance CEO’su ayrıca bunun “küçük bir sorun” olduğu vurgulayıp sorunun an itibarıyla giderilmiş olduğunu söyledi.

Bulut sistemlerinde gecikmeler yaşanıyor

Changpeng Zhao’nun açıkladığı tek “küçük sorun” bu değildi. Borsa CEO’su şirketin kullandığı bulut hizmetlerinde bazı “gecikmeler” yaşandığından bahsetti. Bu sorunun veri merkezi kaynaklı olabileceğinden bahseden Zhao, sorunu irdelemeye devam ettiklerini açıkladı.

Binance CEO’su ayrıca bu gecikmelerin şimdilik kontrol altında olduğunu söyleyip, Binance altyapısının şimdilik sorunsuz bir şekilde çalıştığını belirtti.

Coinbase de teknik arızalarla mücadele ediyor

ABD’li dev kripto para borsası Coinbase de son 24 saat içerisinde teknik arıza yaşayan borsalardan oldu. Coinbase ekibi birkaç saat önceki paylaşımda Amazon Web Services kaynaklı bir sorun yaşandığını ve sorunun kaynağının tespit edilmeye çalışıldığını duyurdu.

Coinbase; ikinci duyuruyu yapmasının ardından sekiz saat geçmiş olmasına rağmen sorunun çözümüne ilişkin bir açıklama yapmadı. Borsanın duyurusuna göre söz konusu sorun henüz platformdaki alım-satımları veya daha farklı türdeki işlemleri etkilemiyor.

coinbase-kripto-para-borsasi
Coinbase ekibi tarafından yapılan arıza paylaşımı
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!