Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PayPal Kripto Para Trader’ının Hesabını Banladı

Ödeme devi PayPal, kripto para ile işlem yapmak isteyen bir kullanıcının hesabını kapattı. Yaşadığı mağduriyeti Reddit’te dile getiren kullanıcı, hesabının kapatılmasının sebebinin yaptığı işlemin “ürün satışı” olarak değerlendirilmesi olduğunu söyledi.

PayPal, yakın zamanda kripto para ile yapılacak olan işlemleri destekleyeceğini açıklayarak kripto para sektöründe büyük yankı uyandırmıştı. Ancak bir PayPal kullanıcısı, platform üzerinde büyük bir mağduriyet yaşadığını açıkladı ve PayPal ile yaşadığı tüm problemleri Reddit’te anlattı.

TheCoolDoc isimli kripto para kullanıcısı PayPal hesabı üzerinden day trading (günlük alım-satım) yapmaya çalıştı. Günlük fiyat hareketliliklerine göre sıkça alım-satım işlemi yapan PayPal kullanıcısı hafta genelinde 10 bin dolarlık işlem yaptı. Fakat PayPal, henüz yeni yeni geliştirmeye başladığı kripto para hizmetinde günlük al-satçıları hesaba katmadı. Bu kullanıcının hafta içerisinde sık sık işlem yaptığını ve yapılan işlemlerin değerinin 10 bin doları aştığını tespit eden PayPal yazılımı, bu kullanıcının bir mal/ürün sattığını varsaydı ve onun hesabına bloke koydu. 

“Bir hafta içerisinde 10 bin dolar değerinde işlem yaptığımı gerekçe gösteren PayPal sistemi hesabımı işaretledi.”

Kripto para işlemi yaptığını üstüne basa basa söyledi

Yapılan işlemin tekrar gözden geçirilmesi için fotoğraflı bir başvuru yazısı hazırladı ve yaptığı her işlemin başına “PayPal Crypto” yazarak kripto para ile işlem yaptığını vurguladı. Teknik birime başvurusunu gönderen kullanıcı, PayPal’dan şu cevabı aldı:

“Yaptığımız incelemeden sonra, potansiyel riskler nedeniyle hesabınızı kalıcı olarak bloke etmeye karar verdik. PayPal ile artık işlem yapamayacaksınız.”

Kullanıcının hesabında bulunan 462 dolar PayPal tarafından tam 180 gün hesapta bekletildi. Yanlış bir şey yapmadığına inanan kullanıcı, yaptığı 10 bin dolarlık işlemin kesinlikle PayPal limitini de aşmadığını belirtti. PayPal, yoğun talep nedeniyle kripto para ile yapılacak haftalık işlem limitini 10 bin dolardan 20 bin dolara çıkartmıştı.

kripto-para-paypalTelefondan beklediği desteği alamadı

PayPal’ı arayarak yetkili bir isimle görüşen kullanıcı, yapılan tüm işlemleri gözden geçirdi ve telefondaki kişiye adeta yalvararak hesabının açılmasını istedi. Fakat yetkili, inceleme sonucunda verilen karara itiraz edilemeyeceğini söyledi.

“Telefondaki kişi aslında yardımcı olmaya çalıştı. Basitçe day trading yaptığımı o da anlamıştı ve yapabileceği her şeyi yapsa da bir işe yaramadı.”

Diğer kullanıcıların da mağdur olmasını önlemek için Twitter, Coindesk gibi platformlarda yaşadıklarını anlatacağını ifade eden kullanıcı, son olarak şunu söyledi:

“Dünyanın bazı yerlerinde masum olanlar için gerçek bir adalet yok.”

Kullanıcı PayPal sistemine yük bindirmiş olabilir

CryptoPotato’nun konuyla ilgili paylaştığı haberde, TheCoolDoc isimli PayPal kullanıcısının maliyetli bir işlem yapmış olabileceği üzerinde duruldu. Aktarılanlara göre, PayPal işlem ücreti almayan bir platform olduğundan kullanıcının bir hafta içerisinde yaptığı 10 bin dolarlık day trading işlemi platform için maliyetli olmuş olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!