Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yükselecek mi Sorusunun Yanıtı USDT’de Yatıyor Olabilir

Kripto para veri analiz platformu Santiment, son 24 saatte %10’un da üzerinde düşüş gösteren lider coin için “Bitcoin yükselecek mi” sorusuna farklı bir bakış açıdan cevap verdi. Santiment paylaştığı bir grafik ile olası bir Bitcoin yükselişi için Tether (USDT) verilerine de dikkat edilmesi gerektiğini ileri sürdü.

900’den fazla kripto para ile ilgili on-chain bilgiler ve grafikler sunan Santiment, Bitcoin‘in yaşadığı düşüşten sonra 19 bin dolar sularının yeniden ne zaman görülebileceğini değişik bir bakış açısı ile ele aldı. Bitcoin fiyatı son 24 saatte %10’dan fazla düşüş gösterdi. İlk düşüş dalgası ile 17 bin dolar gerileyen BTC, gün içinde 16 bin 500 dolara kadar düştü. Bitcoin fiyatı şu an 17 bin 100 dolar sularından işlem görüyor.

“Bitcoin’in yükselip yükselmeyeceğini anlamak için USDT arzına bir göz atın”

Rekora geri sayım yaparken tepetaklak olan BTC için ufukta bir yükseliş olup olmayacağı sorusu ise yatırımcının kafasını kurcalamaya başladı. Kripto para veri platformu Santiment, Bitcoin’in yeniden 19 bin dolar olup olmama durumunun Tether (USDT) verileri ile paralellik gösterebileceğini öne sürdü.

Santiment tarafından Twitter üzerinde yayınlanan gönderiye göre; Bitcoin’in olası bir şekilde yeniden 19 bin dolar seviyesi ve üzerine çıkmasının, borsalardaki USDT rezervinin azalması ile aynı zamana denk geleceği iddia edildi. Sentiment’a göre, kripto para borsalarındaki Tether arzının durumu, BTC için güvenilir kazançlar elde etmek için bir sinyal olarak düşünülebilir. Önde gelen kripto para veri analiz platformu, açıklamalarını destekleyecek bir de grafik paylaştı.

Bitcoin-yukselecek-mi
Sentiment tarafından paylaşılan borsalardaki Tether arzını ve BTC fiyatını gösteren grafik. Kaynak

Borsadalarda USDT arzı Bitcoin’i neden etkilesin?

Sabitcoin piyasası milyarlarca dolarlık bir pazar haline gelmişken birçok kripto para yatırımcısı artık USDT pariteleri üstünden işlem yapmaya başladı. Borsalardaki USDT arzı bu yüzden Bitcoin fiyatının gidişatına dair bir ipucu verebilir.

Santiment’ın açıklamasına göre borsalardaki USDT miktarının düşük seviyelerde olması, yatırımcıların USDT’den Bitcoin’e geçiş yapmaya başladığına, başka bir deyişle, BTC’ye duyulan talebin büyüdüğüne işaret edebilir. Buna karşılık olarak borsalardaki USDT arzının çoğalması insanların USDT karşılığında BTC satmaya başladığı anlamına gelebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!