Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su: Sizi Korumayan Borsayı Kullanmayın

Binance CEO’su Changpeng Zhao paylaştığı bir tweet ile insanlara yalnızca kendilerini koruyan kripto para borsalarını kullanmayı önerdi. Zhao bu açıklamasında Binance ile diğer borsalar arasındaki keskin bir farka da dikkat çekti.

Changpeng Zhao bu sabah kripto para borsalarının sağladığı müşteri memnuniyeti ile ilgili bir açıklama yaptı. Kazara işlem yapan, yanlış adrese para gönderen, parasını kaybeden kripto para kullanıcılarından bahseden Zhao, Binance olarak bu kullanıcılara olabildiğince yardım etmeye çalıştıklarını söyledi. Zhao aynı şeyin diğer borsalar için söylenemeyeceğini belirtti.

Sizi korumayan borsayı kullanmayın

Kripto para kullanıcıları bazen hatalı bir cüzdan adresine para gönderebiliyor, bu yüzden yüklü miktarlarda para kaybedebiliyorlar. Binance CEO’sunun açıklamasına göre insanlar zaman zaman ERC-20 tabanlı olup da Binance’te listelenmeyen bir tokenı Binance hesaplarına göndermeye çalışıyorlar. Zhao, Binance’in bu gibi durumlarda kullanıcıya yardımcı olmaya çalıştığını ve paranın iade edildiğini söyledi.

Zhao insanların bazen Binance dışındaki borsalara da Binance Smart Chain tabanlı bir token gönderdiklerini ancak bu borsaların kullanıcılara yardım etmediğini söyledi. Rakip borsaları bu yönüyle eleştiren Zhao insanlara “sizi korumayan borsaları kullanmayın” tavsiyesinde bulundu.

Binance birkaç hafta önce zamanla dolandırıcılık olduğu anlaşılan bir madencilik projesine 30 bin dolar para kaptırmış olan bir kullanıcıya yardımcı oldu.

Soruşturmalara da yardımcı oluyor

Changpeng Zhao müşteri memnuniyeti ile ilgili yaptığı bu açıklamalarda borsadaki yasa dışı işlemlerle ilgili de bazı notlar paylaştı. Bir sosyal medya kullanıcısı Zhao’ya “bir hacker sizin borsanıza para gönderdiği zaman o işlemi soruşturuyor musunuz?” diye sordu.

Zhao Binance olarak “standart operasyon prosedürü” (SOP) adını verdikleri bir süreç olduğunu ve bu gibi durumlarda hackerın yaptığı işlemin soruşturmaya alındığını açıkladı. Zhao ayrıca bu senaryoda en önemli olan şeyin “hızlı davranmak” olduğunu hatırlattı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!