Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İşlem Ücreti Arttı, Artık Ethereum’dan Daha Mı Kârlı?

Kripto para araştırma firması Glassnode, Twitter hesabı aracılığıyla Bitcoin işlem ücreti ile alakalı bir veri yayımladı. Firmaya göre Bitcoin işlem ücretleri arttı. Ancak şu anda Ethereum’un getirdiği kârı getirebilecek durumda mı?

Glassnode, Bitcoin (BTC) işlem ücreti ile alakalı bir veri yayımlayarak ücretlerin yaklaşık 3.52 dolardan 10.20 dolara çıktığını, yani yaklaşık üç kat arttığını paylaştı. Paylaşılan bu veriye göre madencilerin işlem ücretleri ile elde ettiği gelir, son iki yılın zirvesini gördü. Ancak artan Bitcoin işlem ücretleri oranına rağmen Ethereum madencileri, gerçekleştirdiği işlemler ile Bitcoin madencilerinden daha fazla ücret almaya devam ediyor. Ethereum, işlem ücreti getirisi açısından Bitcoin’i ilk olarak bu yıl 6 Haziran’da geçmişti.

Bitcoin işlem ücretleri %45 oranında arttı

Analiz firması Glassnode’un paylaştığı veriye göre Bitcoin işlem ücretleri, madencilerin gelirlerinin %22.25’ini oluşturuyor, gelirlerin %77.75’i ise blok ödüllerinden geliyor. Ayrıca geçen aya kıyasla işlem ücretlerindeki artışın oranı %45 olarak hesaplandı.

Grafiğe göre Ocak 2018’de Bitcoin işlem ücretleri, madencilerinin gelirlerinin yaklaşık %45’ini oluşturuyordu. Temmuz 2018-Ocak 2019 arasında ise Bitcoin işlem ücretlerindeki bariz düşüş fark edilebiliyor.

Son 24 saatte yükseldi

bitcoin işlem ücreti

Kripto para veri analiz firması Messari de Bitcoin ve Ethereum işlem ücretlerini karşılaştıran bir veri yayımladı. Veriye göre Ethereum işlem ücretleri son 24 saatte düşüşe geçmişken Bitcoin’inkinde ise yükselme yaşandı. Ancak hâlâ Ethereum, işlem ücreti getirisi bakımından Bitcoin’den daha kârlı. Ethereum’un bu avantajı son zamanlarda sabitkoin kullanımı ve Ethereum ağı üzerine inşa edilen DeFi sektörü sebebiyle edindiği düşünülüyor.

İşlem ücretlerinde yükseliş yaşayan Bitcoin, fiyat bakımından da bu yılın rekor seviyelerinde. Bitcoin TSİ 09:44 itibarıyla 13.759 dolardan işlem görerek 14 bin barajına gittikçe yaklaşıyor. Ethereum (ETH) da Bitcoin gibi yükselişe geçerek 404.34 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!