Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg: Bu Seferki Bitcoin Rallisi Farklı mı?

Bloomberg, Bitcoin destekçilerinin son yükseliş trendi ile birlikte mevcut rallinin öncekilerden farklı olduğunu savunduğunu aktardı. Bunun temel sebebi ise Bitcoin’e kurumsal geçiş gösterildi. 

Bitcoin, geçtiğimiz ay yaklaşık %30 artış gösterdi ve bugün erken saatlerde fiyatını Haziran 2019’un en yüksek seviyesi olan 13 bin 850 doların dahi üzerine atmayı başardı. Bitcoin fiyatı şu an 13 bin 760 dolar sularında seyrediyor.

Bitcoin’in 2 yıldır görmediği seviyeleri destekleri koruyarak aşması ve istikrarlı bir şekilde yükselmesi hem Bitcoin yatırımcılarını hem de piyasa takipçilerini heyecanlandırdı. Bloomberg tarafından aktarılan bilgilere göre kripto para piyasasından önemli isimler ve Bitcoin destekçileri ise yaşanan bu rallinin yakın zamandakilerden çok daha farklı olduğunu düşünüyorlar.

bloomberg-bitcoin
2018 yılından bu yana Bitcoin fiyat değişimini gösteren grafik. Kaynak

Bu Bitcoin rallisi farklı çünkü oyunda kurumsallar var 

Bitcoin’i destekleyen isimler yaşanan rallinin bu kez perakende yatırımcılar arasında bir çılgınlıktan ibaret olmadığını öne sürüyorlar. Piyasa uzmanları tarafından Bitcoin’in 13 bin 800 doların üzerinde çıkmasındaki en önemli oyuncunun kripto para birimlerine gösterilen kurumsal ilgi olduğunu savunuyor.

Kripto paralar için son günlerde en önemli gelişmeler arasında, PayPal Holding Inc.‘in kripto para açıklamalarının yanı sıra JPMorgan Chase & Co.’nun kendi kripto parası JPM Coin‘i kullanmaya başlaması da gösteriliyor. BTC, PayPal duyurusundan sonra geçen hafta 13 bin dolarlık psikolojik barajı yıkmayı başardı. Geçtiğimiz aylarda da halka açık şirketler olan Square Inc. ve MicroStrategy Inc. de Bitcoin’e milyonlarca dolar yatırım yaptı.

Kripto para alanında önemli araştırma platformlarından biri Coin Metrics’in kurucu ortağı Nic Carter’a göre; yaşanan ralli bireysel yatırımcıların telaşından ziyade, daha büyük yatırımcılar tarafından yönlendiriliyor. EToro ABD genel müdürü Guy Hirsch ise PayPal hamlesinin milyonlarca insanı, Bitcoin ve diğer dijital varlıklar konusunda bilgi sahibi yapabileceği için önemli olduğunu vurguladı. Hirsch “Gelişmeler konusunda çok heyecanlıyız ve diğer büyük ödeme uygulamalarının da bu alana girmesini sabırsızlıkla bekliyoruz” açıklamalarında bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!