Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Önemli Kripto Para Kararı

Türkiye’de kripto para sektörüne yönelik regülasyonlar konusunda hala büyük belirsizlikler bulunuyor. Bu sebeple zaman zaman finansal denetçiler tarafından “sert” olarak nitelendirilebilecek kararlara imza atılabilmekte. MASAK tarafından şüpheli görülen ve hesap blokesine yol açan bir karar, yakın zamanda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Bürosu kararı ile bozuldu. Avukat Oğuz Evren Kılıç bunun kripto para sektörü için önemli bir karar olduğuna değindi.

Sektörün tanınan simalarından olan Avukat Oğuz Evren Kılıç, çok fazla detay vermese de olayı net bir şekilde özetledi. Yüklü miktarda kripto parayla işlem yapan bir müvekkilinin banka hesapları MASAK tarafından görülen şüphe ile mahkeme kararı ile bloke edilen Kılıç, buna itiraz edilmesi ile başarıya varıldığını belirtti.

MASAK Kripto Para Denetimlerini Artırdı

Özellikle kripto paraların hukuk sisteminde tanımlanmamış olduğuna değinen Kılıç, aslında bunun temel sebep olduğunu ima etti. MASAK’ın daha önce de bunun gibi işlemlere yönelik bloke uyguladığı biliniyor. 30 Mayıs tarihinde 100 milyon TL değerinde kripto paraya bloke koyan MASAK, benzer işlemleri başkaları için de uygulamış olabilir. Daha önce MASAK Başkanı tarafından kripto para borsalarının denetleneceği ve denetimlerin sıkılaşacağı da belirtilmişti.

kripto para masak

Avukat Oğuz Evren Kılıç da bundan dolayı ekstra bir  hassasiyet olduğunu belirtmekte. Ancak yapılan itiraz üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Bürosu savcıları ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Büro Âmirliği görevlileri ile sorunun “kısa süre içerisinde çözüldüğü” belirtiliyor. Kılıç bu kararın hukuki değerinin ise çok farklı olduğunu vurgulamakta:

“Kripto para alım-satımı ve bu piyasadan elde edilen gelirlerin üzerindeki şüpheleri kaldıracak önemli bir karar.”

Kılıç buna rağmen herkesin güvenliği için kripto paralarla ilgili yasal düzenlemenin ise bir an önce getirilmesi gerektiğini savunmakta. Bu karar ise yüklü kripto para transferleri için bir emsal oluşturabilir gibi geliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!