Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su Veri Sızıntısına Uğrayan Platform Hakkında Uyardı: Dikkatli Olun

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), bulut tabanlı bir organizasyon uygulaması olan Slack’in bazı verilerinin sızdırıldığı haberleri üzerine kullanıcıları uyardı.

Binance CEO’su CZ 8 Ocak tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımda, Slack’in veri sızıntısına dair bir haberi alıntılayarak kullanıcıları uyardı. CEO, Slack kullanıcılarının bu habere dikkat etmesi gerektiğini belirterek güvende kalmalarını temenni etti.

Kurumsal kullanıcıların sıklıkla tercih ettiği bir organizasyon uygulaması olan Slack geçtiğimiz yılın aralık ayı sonunda yaptığı duyuruda, şirketin GitHub hesabında şüpheli bir etkinlik bildirimi aldıklarını ve araştırmaları sonucunda bir takım verilerin siber saldırganlar tarafından ele geçirildiğini gördüklerini aktardı. Şirket, saldırı sonrasında yaptıkları araştırmalar neticesinde müşterileri veya şirketin faaliyetlerini olumsuz olarak etkileyecek bir sızma gerçekleşmediğini tespit ettiklerini belirtti. Ancak şeffaflık prensipleri gereği bu bildirimi yaptıkları da Slack’in açıklamaları arasında yer aldı.

Slack 2019 yılının Temmuz ayında Binance ile yapılan bir iş birliği sonucunda platform üzerinde BNB kullanılmasına izin vermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!