Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’sundan ABD Bağlarını Koparma ve Delist İddialarına Cevap Geldi

Bloomberg’in öne sürdüğü Binance’in ABD bağlarını koparacağı ve ABD merkezli kripto para birimlerini delist edeceği iddialarına CEO Changpeng Zhao’dan (CZ) cevap geldi.

Bloomberg’ün 17 Şubat tarihli haberinde yayınladığı iddialarda, ABD’li regülatörlerin Binance ve borsanın ABD iştiraki Binance.US üzerindeki baskısı nedeniyle ABD merkezli kripto paralar ve projelerle bağlantılarını koparmayı düşündüğünü belirtti. Ayrıca haberde, Binance’in Circle’ın ihraççısı olduğu USDC dahil olmak üzere tüm ABD merkezli projeleri delist etmeyi değerlendireceği dile iddia edildi.

Binance CEO’su CZ’den Delist İddiasına Yanıt

Binance CEO’su CZ resmi sosyal medya hesabı üzerinde yayınladığı gönderide, borsanın ABD merkezli kripto paraları delist etmeyi planladığı ve ABD merkezli projelerden çekileceği iddialarına cevap verdi. CEO, herhangi bir kripto para delisti haberinin şu an için gerçeği yansıtmadığını dile getirirken 2023 yılında sahte haberlere itibar etmeyeceklerine dair geçmişte yayınladığı bir gönderiye atıfta bulundu.

Binance CEO’su, blockchain teknolojisinin beklenenden daha kompleks bir teknoloji olduğunu ve ABD merkezli kripto para diye bir kavramın pek mümkün olmadığını belirtti. Binance’in ayrıca ABD’de hizmet aldığı şirketlerle ticari bağlarını koparma konusunu araştırdığı da iddia edildi.

Öte yandan CEO, ABD merkezli bazı potansiyel yatırımlarını iptal ettiklerini ve yine ABD merkezli bazı iflas eden şirketlere verdikleri teklifleri geri çektiklerini dile getirdi. CZ’nin söylemleri üzerine kullanıcılar kripto kredi platformu Voyager Digital’in akıbetini merak etti. Ancak henüz CZ’den Voyager’a dair bir açıklama gelmedi.

Bir şirket sözcüsü her blockchain şirketi Binance’in de maliyet-fayda analizi yaptığını ve küresel kullanıcı tabanını korumak adına çeşitli kararlar alacağını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!