Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX İflasında Rol Oynayan Eski Yönetici Suçlamaları Kabul Edecek

FTX iflasında kritik rol oynayan eski mühendislik direktörü Nishad Singh, ABD’li savcılarla Sam Bankman-Fried (SBF) hakkında tekrardan bir araya geldi.

Bloomberg’in 17 Şubat tarihli haberine göre FTX’in kurucu ortağı ve eski baş mühendisi Nishad Singh, savcılarla bir itiraf anlaşması için masaya oturdu. Aralık ayında federal dolandırıcılık suçlamalarını kabul eden FTX eski baş teknoloji sorumlusu Gary Wang ve  Alameda’nın eski CEO’su Caroline Ellison‘un izinden giden Singh tanınabilecek potansiyel aflar için iş birliği yapmaya hazırlanıyor.

Haber kaynakları Singh’in New York’taki federal savcılık ofisiyle yaptığı savunma anlaşmasının henüz kesinleşmediğini ve Singh için savunma anlaşmasının sonucunun ne olacağının henüz belli olmadığını vurguladı.

Söz konusu gelişmeler “teklif oturumu” kapsamında gerçekleşti. Bu tür toplantılar genellikle görüşülen kişiyi özgürce konuşmaya teşvik etmek adına “sınırlı dokunulmazlık ve gizlilik” koşulu içeriyor bu sebeple söz konusu görüşme henüz net olarak teyit edilemiyor.

Singh geçmiş oturumlarda benzer bir iş birliğine yanaşmış, SBF’nin siyasi oluşumlar ve bağış kampanyalarıyla ilgili bilgileri gündeme getirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!