Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’sundan Ağır İtham: Tarihin En Büyük Dolandırıcısı!

Dünyanın en yüksek hacmine sahip kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ), Binance’in FTX iflasındaki rolü ve Sam Bankman-Fried (SBF) hakkında yayılan spekülasyonlara cevap verdi.

Binance CEO’su CZ 6 aralık tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “doğru bilinen yanlışların bir listesi” başlığı altında Binance’in FTX’in iflasındaki rolü ve SBF’in gerçek kişiliği üzerine doğru olmadığını düşündüğü noktaları paylaştı. CZ, kendisinin kripto dünyasının kurtarıcısı olmadığını belirtirken SBF’in de sanıldığı kadar masum biri olmadığının altını çizdi.

CZ, kripto dünyasının kurtarıcısı olmadıklarını finansal yetileri el verdiğince zor durumdaki şirketlere yardımcı olduklarını belirtti. CEO, bu durumu kolektif fayda sağlayan bir hamle olarak nitelendirdi.

İyi Şirketler Tek Tweet ile Yıkılmaz

FTX hakkında ise şirketin herhangi bir üçüncü parti tarafından iflas ettirilmediğini, kullanıcı fonlarını çaldıkları için kendi kendilerini iflas ettiklerini ifade etti. Hiçbir sağlıklı şirketin tek bir tweet ile yıkılamayacağını belirten CZ, Alameda Research CEO’su Caroline’in kendi satış tweet’ine verdiği 22 dolarlık alım anlaşmasının bu yıkıma sebep olmuş olabileceğinin de altını çizdi. Ayrıca SBF’in tüm bunlardan haberinin olmadığını ve masum olduğunu da tamamen bir yalan olduğunu vurguladı.

Tarihin En Büyük Dolandırıcısı

SBF’in kendi hakkında ortaya sürdüğü söylemlere ise sektördeki diğer aktörleri kötü göstererek kendini aklamaya çalıştığını, konu medya ve kuruluşlar olduğunda SBF’in gerçekten iyi bir manipülatör olduğunu belirtti. CZ ayrıca SBF’den tarihin en büyük dolandırıcılarından biri olarak bahsetti.

FTX İle Rekabet Bizim İçin Zaman Kaybı Olurdu

Öte yandan CEO, yaşananları bir CZ-SBF karşılaşması olarak gören kitleye ise sektörün yarısından fazlasına hakim bir şirket olarak sektörde %6 payı olan bir işletme ile uğraşmanın zaman kaybı olacağını ayrıca Binance’in birden çok borsanın ve teknolojinin bir arada faaliyet gösterdiği bir ekosistemi amaçladığını ifade ederek cevapladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!