Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Ekonomistten Bitcoin (BTC) Tahminlerine Cevap: Bu Fiyat Yeterli Değil!

“Altın Böcek” lakaplı ünlü ekonomist Peter Schiff, uluslararası bankacılık grubu Standard Chartered’ın Bitcoin (BTC) için 5.000 dolarlık dip tahmininin dibe yakın bile olmadığını söyledi.

Ünlü Bitcoin eleştirmeni ve altın savunucusu Peter Schiff, bankacılık devi Standard Chartered’ın bir raporunda yer alan Bitcoin’in önümüzdeki yıl içerisinde %70 değer kaybı yaşayarak 5.000 dolara düşebileceğini ön görüsü ile ilgili olan bir makaleyi Twitter üzerinden alıntılayarak kendi fikirlerini paylaştı.

Schiff paylaşımda, Bitcoin’in mevcut 17.000 dolar fiyatından %70 değer kaybederek 5.000 dolara düşmesinin yeterli olmayacağını ve hala pahalı olacağını söyledi. Schiff bu sebeple Bitcoin için 5.000 dolar seviyesinin dibe yakın bile olmadığını belirtti.

Bitcoin’in %70’ten daha fazla düşüş riski bulunuyor. Böyle bir düşüş yaşansa dahi Bitcoin hala pahalı olacak. Bu sebeple 5.000 dolar bile dibe yakın değil.

Ünlü ekonomist ilk olarak ocak ayında Bitcoin 38.500 dolar seviyelerindeyken günlük görünümde bir omuz-baş-omuz (OBO) formasyonu bulunduğunu ve hedefinin 30.000 dolar seviyeleri olduğunu söylemiş, bu seviyenin kaybıyla ise ikili tepe formasyonunun aktif olacağını ve fiyatın büyük bir çöküş ile 10.000 doların altına düşeceği yönünde öngörüde bulunmuştu.

Kaçınılmaz bir düşüşün geldiğini savunan analist, Bitcoin’in bu hikayenin sonunda sıfır dolara kadar düşebileceğini ve geri toparlanma için alıcı bulamayacağını düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!