Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kurumsallar Boğaya Dönüyor: Bitcoin Fonlarına Giriş Yaşanırken Short Bitcoin’de Ciddi Çıkış

Dijital varlık yöneticisi CoinShares tarafından paylaşılan verilere göre kripto para piyasasındaki kurumsal fonlardan geçtiğimiz hafta içerisinde net 7,5 milyon dolarlık para çıkışı oldu.

Coinshares’in resmi blog sayfasında paylaşılan verilere göre Bitcoin’de (BTC) düşüş yavaşlarken kurumsal fonlardan para çıkışı devam ediyor. Geçtiğimiz hafta 23 milyon dolarlık para çıkışını bildiren Coinshares, bu hafta da 7,5 milyon dolarlık fon çıkışı yaşandığını açıkladı.

Geçtiğimiz haftanın aksine bu hafta short (kısa) Bitcoin fonundan çıkış yaşanırken Bitcoin fonuna giriş yaşanması, kurumsalların “dip” seviyelerinde bulunduğuna dair inançlarının arttığının bir göstergesi olarak düşünülüyor. Bu hafta yaşanan girişle yılın başından beri yaklaşık %65 değer kaybeden Bitcoin’e 2022 yılı içerisinde toplamda 333 milyon dolarlık para girişi yaşandı.

Bitcoin’e para girişi görülürken Ethereum ve birçok altcoin’de de para çıkışı yaşandı. Ancak FTX iflasıyla birlikte yaşanan problemlerin sonunda birçok kurumsal yatırımcının tedirgin olduğu Solana’ya (SOL) 200.000 dolar, Polygon’a (MATIC) ise 300.000 dolar para girişi görüldü.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!