Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Peter Schiff: “Bitcoin 10.000 doların altına gidecek”

Bitcoin karşıtlığı ile tanınan “Altın Böcek” lakaplı Peter Schiff, bitcoin (BTC) için 10.000 dolar seviyelerinin altında bir fiyat çöküşünün olası olduğunu söyledi.

Yaşanan son düşüşle bitcoin fiyatının 38.500 dolar seviyelerine gerilemesinin ardından Schiff, Twitter hesabı üzerinden bitcoin fiyatı hakkında bir gönderi paylaştı.

Gönderide, bitcoin fiyat grafiğindeki görülen mevcut omuz-baş-omuz (OBO) formasyonun omuz bölgesinin son düşüş ile birlikte kırıldığını ve hedefinin 30.000 dolar seviyelerinin altında olduğunu söyleyen Schiff, bu seviyenin kaybedilmesi ile birlikte bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesi (ATH) olan 69.000 seviyelerinde oluşan ikili tepe formasyonunun aktif olacağını ve 10.000 doların altında bir fiyat çöküşünün olası olduğunu belirtti.

Peter Schiff gönderinin altına gelen yorumlarda çöküşün ardından hedefinin sıfır olduğunu söyleyen bir kullanıcıya;

Sıfır olacağı konusunda hemfikirim. Ama düz bir çizgi olarak değil. 10.000 dolar seviyelerini kırdıktan sonra daha da düşmeden önce 20.000 dolar civarlarına bir dead cat bounce (ölü kedi sıçraması) beklerdim.

cevabını verdi.

Başka bir gönderisinde altın hakkında konuşan Schiff bir tweet’inde “Twiterdaki bir çok insan bana Bitcoin konusunda ne kadar yanıldığımı hatırlatıp duruyor çünkü onun dijital altın ve gerçek bir değeri veya faydası olmadığını söylediğim zamanlarda fiyatı o kadar çok yükseldi ki. Haklı olduğumu kanıtlamam için bitcoin fiyatının ne kadar daha düşmesi gerekiyor?” dedi.

CoinGecko verilerine göre haberin kaleme alındığı saatlerde son 24 saatte %7,1 değer kaybeden bitcoin şu anda 39.000 seviyelerinde işlem görüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!