Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain’in Google’ı 50 Milyon Dolar Fon Topladı

Kendisini blockchain’in Google’ı olarak nitelendiren, blockchain’de gerçekleşen bilgilerin indekslenme aracılığıyla depolanmasına olanak sağlayan The Graph (GRT), Tiger Global liderliğindeki finansman turunda 50 milyon dolar topladı. 

20 Ocak 2021 tarihinde gerçekleşen finansman turuna FinTech Collective, Fenbushi Capital, Reciprocal Ventures ve Blockwall Digital Assets Fund da katıldı.

Geliştiricilerin verilere kolayca erişmesini sağlayan Subgraph adı verilen açık kaynaklı API’ları kullanarak blokchain verilerini sorgulanması amacıyla oluşturulmuş bir indeksleme protokolü olan The Graph’in, Web3 teknolojisinde blockchain tabanlı internetin düzgün çalışması için gerekli olan dokuyu sunacağı düşünülüyor.

The Graph, Ethereum, NEAR, Arbitrium, Optimism, Polygon, Avalanche, Celo, Fantom, Moonbeam ve IPFS dahil olmak üzere 26 farklı blockchain ağından gelen verilerin indekslenmesini sağlıyor. Ayrıca Subgraph’in ise Uniswap, Synthetix, KnownOrigin, Gnosis, Balancer, Livepeer, DAOstack, Audius ve Decentraland tarafından kullanıldığı söyleniyor.

Son yedi günlük periyotta yaklaşık bitcoin’in yapmış olduğu aşağı yönlü hareketlerden kaynaklı %16’lık değer kaybeden The Graph, bu yazının kaleme alındığı dakikalarda CoinMarketCap verilerine göre 0,484 dolardan işlem görüyor. GRT, CoinMarketCap’in yaptığı listede ise en değerli 54. kripto para olarak yer alıyor. Coin’in günlük işlem hacmi ise yaklaşık 170 milyon dolar.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!