Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elitaş: “Amacımız kripto parada yasaklayıcı değil düzenleyici bir yasa”

Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş DHA’ya kripto para yasası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde yerli ve global borsaların yetkilileri ile görüşen Elitaş yasal düzenleme konusunda Türkiye ve dünyanın önde gelen paydaşlarının görüşlerini almaya devam ettiklerini, bugüne kadar bu konuda 7 ayrı grubun fikrini aldıklarını ifade etti.

Elitaş sözlerine,

“Yapmak istediğimiz yasaklayıcı değil, düzenleyici bir yasal düzenlemeyi ortaya çıkarmak. Bizim amacımız, piyasaya giren insanların, burada yatırım yapmak isteyen insanların, belli bir birikimini kripto varlıklarda değerlendirmeye çalışan insanların mağdur edilmesini önleyici bir yasal düzenleme”

diyerek devam etti.

TBMM’ye davet ettikleri ve dinledikleri her grubun birbirinden farklı şekilde kendilerini ifade ettiklerini belirten Elitaş, amaçlarının herkesi yüzde yüz memnun etmek değil,

Elitaş, Adana’da bir vatandaşın, kripto paralar sebebi ile birikimini kaybettiğini ve hayatına son verdiğini belirterek,

“Bu tür mağduriyetleri gidermek, varsa teknik sorunları çözmek amacıyla bu yasal düzenlemeyi hazırlıyoruz. İnşallah bu durumların yaşanmaması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz”

dedi.

Fiyat manipülasyonlarının üzerinde duran Elitaş:

 “Vatandaşlarımızdan manipülasyona açık, reklamların, yanıltıcı bilgilerin veya birilerinin körükleyerek fiyatlarını bir anda yüzde 10- 20’lerle, hatta günde yüzde 100’ün üzerinde artışlara kanarak yanlış yapmamalarını öneriyoruz. Dikkatli olmalarını tavsiye ediyorum. Mağduriyeti önleyici, piyasayı düzenleyici, tıkayıcı değil, tamamen vatandaşın lehine bir düzenleme olması için çalışıyoruz. Bu kripto varlıkların alım satımı var olan bir gerçek. Bu gerçeğin önüne geçemezsiniz. Ama ortada bir boşluk olduğu da bir gerçek. O boşluğu düzeltmek için gayret gösteriyoruz”

açıklamalarında bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!