Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’sundan Cardano (ADA) Tartışması Üzerine Birlik Mesajı

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance’ın CEO’su Changpeng Zhao (CZ), MicroStrategy (MSTR) CEO’su ve Cardano (ADA) kurucu ortağı arasında çıkan tartışma üzerine kripto para piyasasında “birlik” çağrısında bulundu.

Binance‘in fenomen CEO’su CZ, kendini Bitcoin (BTC) maksimalisti olarak niteleyen Microstrategy CEO’su Micheal Saylor ve Cardano kurucu ortağı Charles Hoskinson arasında çıkan tartışma hakkında görüş bildirdi.

Ünlü CEO, 18 Temmuz tarihinde Twitterdan yaptığı paylaşımda konu hakkında:

Dünya oldukça bölünmüş durumda. Şu an kripto için erken adaptasyon sürecidir. Tüketici kitlelerinin hala bir proje için kötü olan diğer projeler için de kötüdür gibi şüpheleri var. Ayrıca piyasa doygunluğa yakın değil. Bu bir birlikte büyüme süreci.

dedi.

Tartışma, kendini Bitcoin maksimalisti ilan eden Michael Saylor‘ın Cardano’nun Proof-of-Stake (PoS) blockchain’inin yerel kripto parası ADA‘nın bir menkul kıymet olduğunu iddia etmesiyle başladı.

Cardano’nun kurucu ortağı Charles Hoskinson, Saylor’u kripto piyasasının “Tone Vays’i (bir kripto skeptiği)” olarak adlandıran bu yorumlardan memnun olmadı. Saylor’ın iddialarına cevap olarak, ADA’yı kimsenin kontrol etmediğini, tamamen merkezi olmadığını ve Bitcoin’den daha fazla kullanım alanı ve faydaya sahip olduğunu belirtti.

Hoskinson:

İnsanlar, ADA’yı spekalüsyon için almıyor ki bu Bitcoin ile yapabileceğiniz tek şey.

dedi.

Tartışmanın giderek alevlenmesi üzerine CZ devreye girerek rekabetin şu an için piyasada gereksiz olduğunu, sürecin projelerin birbirine destek olarak büyümesine olanak tanıdığını ifade etti ve bölünen dünyada birlik olmanın en iyisi olduğunu söyledi.

Twitter kullanıcıları tartışmaya yaptığı yorum üzerine CZ için, “Muhtemelen sen de bu andan sonra SBF’ye laf atmayı bırakırsın.” yorumlarında bulunarak onun çifte standart güttüğünü iddia etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!