Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’sundan Çin Polisi ile İlgili İddiayı Destekleyen Jest

Sosyal medyada Çin’in “ünlü kripto para gazetecisi” olarak tanınan Colin Wu bugün üç kripto para borsası ile ilgili bir haber paylaştı. Binance, OKEx ve Huobi’nin isimlerinin geçtiği bu iddiaya ek olarak Binance kurucusunu ve Çin polisini ilgilendiren bir paylaşım daha yapıldı. Binance CEO’su Changpeng Zhao, bu iddiaları destekler bir tavırla paylaşımları kendi hesabında yayımladı.

Bitcoin ve kripto para borsası OKEx bugün beş haftalık bir aranın ardından para çekme işlemlerinin yeniden açıldığını duyurdu. Borsa kullanıcıları OKEx kurucularından birinin Çin polisi tarafından tutuklanması sebebiyle işlem yapamıyorlardı. OKEx’in bugün işlemleri açması baraj kapaklarının açılmasıyla adeta aynı etkiyi bıraktı. Çünkü para çekme işlemlerine getirilen blokenin kaldırılmasıyla balinaların borsayı terk etmesi bir oldu.

colin-wu-changpeng-binance-ceo
Colin Wu tarafından yapılan ve Changpeng Zhao tarafından RT’lenen paylaşım

İlk iddia: OKEx’te pişti Binance’e ve Huobi’ye düştü

Asya pazarında Binance ve Huobi gibi isimlerle yoğun bir rekabet içerisinde olan OKEx, balina olarak tanınan birçok kripto para yatırımcısına ev sahipliği yapıyordu. Borsanın para çekme işlemlerini beş hafta boyunca durdurması, bu balinaların paralarının içeride kalmasıyla sonuçlandı.

OKEx yönetimi para çekme işlemlerinin bugün itibarıyla açıldığını ve işlemlerin sorunsuz bir şekilde yapılabileceğini duyurdu. Beş hafta boyunca parasını herhangi bir şekilde kontrol edemeyen balinalar, işlemlerin açılmasıyla birlikte borsayı adeta yığınlar halinde terk ettiler.

Wu Blockchain, durumun ciddiyetini gözler önüne serebilmek adına Chainsmap adlı bir sisteme referans verdi. Ünlü gazetecinin iddiasına göre OKEx para çekme işlemlerini açtıktan sonraki bir saat içerisinde borsaya 70 tane Bitcoin gönderildi. Aynı süreç içerisinde borsadan 5 bin 681 adet Bitcoin (BTC) çıktı. Bu Bitcoinlerin bir sonraki durağı ise OKEx’in rakibi olan Binance ve Huobi oldu. Binance ve Huobi böylece normalde OKEx’i kullanan birçok kullanıcıyı bünyesine kattı. CryptoQuant COO’su, OKEx’ten Binance’e yüklü miktarda BTC akışı olduğunu doğruladı.

okex-cikti-bitcoin-binance
CryptoQuant verilerine göre OKEx çıkışlı BTC’lerin bir kısmı Binance’e gitti, Kaynak

İkinci iddia: Çin polisi Binance kurucusu için tehdit oluşturmuyor

Binance, OKEx ve Huobi arasındaki rekabet diğer borsaların rekabetinden daha farklı. Bu üç dev ismin her biri Çin çıkışlı ve yine her biri, Çin pazarını domine etmek için birbiriyle rekabet ediyor. Binance, OKEx ve Huobi bu rekabet sırasında Çin devletinin regülasyonları ile de başa çıkmak zorunda kalıyorlar.

Çin polisinin OKEx kurucusu Star Xu’yu tutukladığı, bu tutukluluğun ancak beş hafta sonra son bulduğu biliniyor. OKEx’in bugün para çekme işlemlerini açmasıyla birlikte Binance’e ve Huobi’ye bu yıl için rekor miktarda Bitcoin girdi. Bu bazı kripto para takipçilerinin aklına şu soruyu getirdi: “OKEx’in peşine düşen Çin polisi, Binance’in de peşine düşer mi?”

Gazeteci Colin Wu bugün yaptığı paylaşımla bu soruyu yanıtladı ve Binance kurucusunun şimdilik güvende olduğu bilgisini paylaştı. Changpeng Zhao veya Yi Fe’nin ismini doğrudan geçirmeyen Colin Wu; Binance kurucularının Singapur’da olduğunu ve ortada Çin polisi tarafından yürütülen bir soruşturma olmadığını aktardı. Binance’in bu yılın başlarında Singapur’da kripto para hizmeti sunabilmek için lisans başvurusunda bulunduğu biliniyor.

Tweeti silmesinin ardında bir gizem mi var?

Changpeng Zhao, Colin Wu’nun bu iddiasını destekleyici bir jestte bulunduktan sonra ilginç bir şey yaşandı. Çinli gazeteci; Binance, OKEx ve Huobi ile ilgili öne sürdüğü iddiaları savunmayı sürdürürken Binance ve Çin polisi ile ilgili yaptığı açıklamaları geri çekti. Kendisinin bu tweetinin ekran görüntüsünü almış olsak bile bu tweete an itibarıyla ulaşılamıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!