Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’sundan FTX Token (FTT) İçin Terra (LUNA) Benzetmesi: Lobici insanları desteklemeyeceğiz

FTX bilançolarında yaşanan tutarsızlık sebebiyle Binance’in elindeki FTT varlıklarını tümüyle satacağını açıklaması piyasalarda şok etkisi yarattı. CEO CZ, lobicilere karşı tavrını koruyacağını belirtti.

Binance CEO’su CZ Alameda Research’ün varlıklarındaki tutarsızlığı iddia ederek Binance’e ait tüm FTT’leri tasfiye edeceğine dair hamlesi olayları kızıştırdı. FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’in yönetimi altında bulunan Alameda’yı lobicilikle suçlayan CZ, henüz olgunlaşma aşamasında olan kripto para piyasasında lobicilere karşı tavırlarının net olduğunu belirtti:

Diğer sektör oyuncularına karşı arkalarından lobi yapan insanları desteklemeyeceğiz.

Binance ve CZ cephesi, FTX’i ilk aşamalarında desteklemiş olsa da her iki borsa arasındaki kopuş geçen sene başlamıştı.

Geçtiğimiz mayıs ayında piyasalar üzerinde büyük bir çöküşe neden olan Terra (LUNA) ile FTT’nin benzerliğine değinen CZ görünen o ki önümüzdeki süreçte yaşanabilecek kötü senaryolardan kendini sıyırmak istiyor:

FTT tasfiyesi sadece LUNA olayından öğrendiğimiz bir risk yönetimidir. Daha önce destek verdik ancak boşandıktan sonra seviyormuş gibi yapmayacağız. Biz kimseye karşı değiliz. Bu bir savaş değil, biraz ev temizliği yapıyoruz.

CZ’nin açıklamasından kısa bir süre sonra bilinmeyen cüzdanlardan Binance borsasına yaklaşık 500 milyon dolar civarında FTT transferi gözlemlendi. Whale Alert tarafından sunulan bu verileri Twitter üzerinden alıntılayan CZ, “Evet bunun bir parçası” ifadelerinde bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!