Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Circle, Euro Coin’in (EUROC) Ağlar Arası Protokolünü Solana (SOL) Ağına Genişletecek

Stablecoin ihraççısı Circle Finance, Euro Coin’in (EUROC) ağlar arası protokolünü Solana (SOL) ağına genişleteceğini duyurdu.

Circle 6 Kasım tarihinde Lizbon’da yapılan Breakpoint etkinliğinde, haziran ayında yalnızca Avrupa’nın alımına sunulan Euro’ya 1:1 oranında sabitlenmiş Euro Coin’i Solana ağına genişleteceğini açıkladı. Ayrıca Circle, zincirlerarası aktarım protokolünü de 2023’ün ilk yarısında Solan ağında kullanıma açacağını bildirdi.

Dünyanın en büyük kripto para borsalarında biri olan FTX, Solana’da Euro Coin’in yatırılmasını, çekilmesini, transferini ve ticaretini desteklemeyi amaçladığını belirtti. Raydium (RAY) ve Solend (SLND) de dahil olmak üzere Solana ağında faaliyet gösteren merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolerinin birçoğu da piyasaya sürüldüğünde Euro Coin’i desteklemeyi planladıklarını ifade etti.

Solana Labs Ödeme Başkanı Sheraz Shere, Euro Coin’in Solana ağında desteklenmesinin FX faaliyetleri için yeni imkanlara erişimi etkin kılacağını ve yatırımcılar için yeni bir temel para birimi ile opsiyonellik sağlayacağını belirtti. Başkan Shere, desteklenmenin Euro Coin ödünç verme ve borçlanmaya izin vereceğini bildirdi ayrıca EUROC’nin Solana Pay’de USDC ile birlikte ödeme birimi olarak kullanılabileceğini de ekledi.

Circle açıklamalarında, zincirlerarası aktarım protokolünü Solana’da kullanıma sunmayı da planlıyor. Eylül ayında durdurulan protokol, 2023’ün başında Ethereum (ETH) ve Avalanche’da (AVAX) hayata geçirilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!