Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de (BTC) Bu Durum Son 7 Yıl İçerisinde Yalnızca 2 Kez Daha Görüldü: Uzun Vadeli Yatırımcılar İçin Fırsat

On-Chain veri analisti Charles Edwards, Bitcoin’in (BTC) halihazırda adil değerinin %54 aşağında işlem gördüğünü belirterek bu durumun uzun vadeli yatırımcılar için harika bir fırsat olduğuna dikkat çekti.

Edwards 4 Kasım tarihinde sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Bitcoin’in ortalama 43 bin dolarlık enerji değerine göre yaklaşık %54 daha ucuza işlem gördüğüne işaret etti. Analist bu durumun geçtiğimiz 7 yıl içerisinde yalnızca iki kere daha görüldüğünü söyledi.

Charles Edwards, 7 Şubat 2019 tarihinde ayı piyasasının dibinde ve 12 Mart 2020’de başlayan ve Bitcoin’in 2 günde %50’nin üzerinde değer kaybederek 3.800 dolara kadar gerilemesine neden olan düşüşte benzer durumların oluştuğunu belirtti. Geçmiş iki tarihinde incelendiğinde orta ve uzun vade için oldukça karlı alım fırsatları olarak öne çıktığını ima eden analist, içinde bulunduğumuz piyasada da Bitcoin’in orta ve uzun vadede benzer performans göstermesinin olası olduğuna işaret etti.

Daha önce birçok analist, Bitcoin’in enerji değerinin piyasa fiyatı ile paralel ilerlemediği dönemlerde güçlü yön değişimlerinin yaşanabileceğini ifade etmişti. Analist Raoul Pal de 2021’in Mart ayında benzer bir değerleme yöntemiyle Bitcoin’in aşırı satıldığını öne sürmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!