Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’sundan Önemli Paylaşım: Bu Altcoin 3 Milyonluk Saldırıya Uğradı!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ), Orion Protocol’e (ORN) bir siber saldırı düzenlendiğini ve bir miktar varlık çalındığını duyurdu.

Binance CEO’su 3 Şubat tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinde yayınladığı gönderide, Orion Protocol‘de bir siber saldırı gerçekleştiğini ve saldırganların 3 milyon dolar değerinde varlığı zimmetlerine geçirdiğini bildirdi. CEO, Binance’in güvenlik ekibinin ilgili hesapları izlediğini belirtti.

CZ, Binance kullanıcıları ve varlıklarının olaydan etkilenmediğini ifade ederken saldırının protokolün yeniden oturum açma koruması olmaması sebebiyle yaşandığını aktardı.

Orion Protocol CEO’su Alexey Koloskov resmi sosyal medya hesabı üzerinden konu ile ilgili yaptığı açıklamada, tüm kullanıcı fonlarının güvende olduğunu ve siber saldırının yalnızca özel bir komisyoncu tarafından kullanılan deneysel bir sözleşmeyi etkilediğini dile getirdi. CEO’nun verdiği bilgilere göre saldırıya maruz kalan sözleşme henüz deneysel bir ürün olması sebebiyle diğer kullanıcılara kapalıydı ve saldırıya uğrayan hesabın içerisindeki bakiyenin tamamı Orion Protocol yönetimine aitti.

CoinGecko verilerine göre Orion protocol’ün yerel token’ı ORN, Binance CEO’sunun paylaşımının ardından kısa süreli bir yukarı yönlü hareket sergiledi ve 0,95 dolar seviyelerinden 1,04 dolara kadar yükseldi. Saldırıdan etkilenmeyen ORN, haberin kaleme alındığı sıralarda %3,7 düşüş ile 0,985 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!