Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’sundan Ümit Veren Kurumsal Yatırımcı Yorumu

Binance CEO’su Changpeng Zhao Bloomberg ekibine yaptığı açıklamalarda işlerin gayet yolunda ilerlediğini ve borsanın genel gidişattan memnun olduğunu söyledi.

Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, Bloomberg’e yeni bir röportaj verdi. Zhao röportajı sırasında kripto para piyasasının ve Binance’in genel gidişatını yorumlayıp sektördeki yasal gelişmeleri değerlendirdi. Zhao genel gidişattan memnun olduklarını söyledi.

Kurumsal yatırımcıların sayısı artıyor

Bitcoin (BTC) fiyatı bugün her ne kadar 16 bin dolar altına düşmüşse de bu hafta içerisinde 16 bin 300 dolara kadar çıkarak 2 yılın zirvesini gördü. Binance CEO’su Changpeng Zhao bu süreç içerisinde yatırımcı tarafında çok daha fazla hareketlilik görmeye başladıklarını söyledi:

“Şu anda borsadaki yeni kullanıcı sayısının artmaya başladığını, kitle kabulünün çoğaldığını ve kurumsal yatırımcıların hareketlenmeye başladığını kesinlikle söyleyebilirim. Genel olarak işler tıkırında gidiyor.”

Kripto para sektöründe son zamanlarda kurumsal yatırımcı bağlamında birkaç olumlu gelişme yaşandı. JPMorgan kendi kripto parasını çıkardı, Grayscale rekor miktarda kripto para almaya başladı, PayPal kripto para hizmetlerini ABD geneline yaydığını açıkladı. Tüm bunlar Bitcoin fiyatını olumlu yönde ektileyebilecek gelişmeler olarak yorumlandı.

Çin’in global düzeydeki rolünü yorumladı

Zhao verdiği röportaj sırasında kendi dijital parasını geliştirdiği bilinen Çin’in kripto para dünyasındaki rolünü değerlendirdi. Fed, Avrupa Merkez Bankası, İngiltere Merkez Bankası gibi merkez bankalarının da kendi dijital paraları ile ilgili araştırmalar yaptıkları biliniyor.

Binance CEO’su bu ülkelerin hiçbirinin Çin’e yetişemediğini ve Çin’in dijital para konusunda tüm bu ülkelerin önünde olduğunu belirtti.  Zhao, “kendi dijital parasını çıkaran ilk merkez bankası o parayı uluslararası arenada kullandırabilir, global ölçekte büyük bir hacim yakalayabilir.” yorumunda bulundu. Zhao bu nedenle Çin’in geliştireceği dijital para projesinin renminbiyi daha dominant bir para birimi haline getirebileceğini açıkladı.

ABD ve Asya pazarları hakkındaki genel yorumları

Ticaret hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, dünyanın pek çok bölgesinde faaliyet gösteriyor. Binance CEO’su Changpeng Zhao, günlük ticaret hacminin yüzde 25 ile yüzde 40’ının Asya’dan geldiğini söyleyerek Asya pazarının önemini vurguladı.

Zhao bunun yanı sıra şirketin ABD’deki ayağı olan Binance US hakkında da konuştu. Binance’in Binance US şubesine teknolojik açıdan katkıda bulunduğunu ancak Binance US’in aslında özerk bir kuruluş olduğunu hatırlattı. ABD’nin katı regülasyonlarını yorumlayan Zhao şunları söyledi:

“Normalde ABD’deki yatırımcılara erişim sağlamıyoruz ama oradaki yatırımcılar (Binance’e) giriş yapmanın bir yolunu hep buluyorlar. O yüzden biz de onları bloke etmenin yeni yollarını bulmak durumunda kalıyoruz. Bu filtreleme mekanizmasını sürekli olarak iyileştirmeye çalışıyoruz. Bazen bu filtrelemeden kaçıp Binance’e girmeye çalışan kişiler oluyor ve onları bloke etmek için akıllı davranmak durumunda kalıyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!