Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PayPal, Kripto Para Hizmetlerini ABD’deki Kullanıcılara Açıyor

Dünyanın en büyük ödeme devlerinden birisi olan PayPal kısa süre önce Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) ve Bitcoin Cash (BCH) alım satım işlemlerini destekleyeceğini duyurmuştu. PayPal söz konusu duyuruyu yapmasına rağmen tam olarak bu hizmetleri ne zaman açacağını belirtmese de beklenen gün gelmiş gibi gözüküyor.

PayPal tarafından bugün yapılan açıklamada yenilikçi kripto para hizmetlerinin ABD içerisinde bu hizmete uygun kullanıcıların kullanımına sunulacağı vurgulandı. Firma tarafından yapılan açıklamada ABD içerisindeki PayPal kullanıcılarının artık direkt olarak ödeme uygulaması üzerinden kripto para alım veya satımına başlayabilecekleri ifade edildi.

Paypal’ın kripto para hizmetine kullanıcı tabanından yoğun ilgi 

PayPal ve şirketin yöneticileri bir süre kripto paralara ve özellikle Bitcoin’e yönelik “düşmanca” bir tavır sergilese de dijital dönüşüm dev ödeme firmasını da buna zorladı gibi gözüküyor. PayPal CEO’su Daniel Schulman bu ayın başında yaptığı açıklamada kullanıcı tabanının söz konusu kripto para hizmetleri için oldukça “istekli” olduğunu vurgulamıştı.

Ekim ayı sonunda müjdelenen kripto para hizmetleri kasım ayı gibi erken bir tarihte hayata geçirilmiş oldu. Bu da söz konusu kullanıcı tabanının gerçekten de kripto para hizmetlerine yönelik ciddi bir isteğe sahip olduğunu gösteriyor. Bitcoin fiyatı ise bu önemli haberin ardından yine yükselişe geçti. BTC/USD paritesi basın saati itibariyle 16.100 dolardan işlem görmekte.

ABD’deki kullanıcıların ise şimdiden PayPal üzerinden BTC aldıkları görülüyor. Bu gelişme, BTC’nin ana akım kitlelere yayılma hızını eşi benzeri olmayan bir şekilde arttırabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!