Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PayPal Bitcoin Satmaya Başladı: İşte İlk Görüntüler

Circle CEO’su Jeremy Allaire, geçen hafta kripto para işlemlerini destekleyeceğini açıklayan PayPal üzerinden Bitcoin (BTC) satın aldığını açıkladı. PayPal cüzdanından 100 dolarlık bir BTC alımı yapan ünlü CEO, bu işlemin detaylarını ise paylaşmadı.

Kripto para tabanlı ödeme şirketi Circle’ın CEO’su Jeremy Allaire, bugün sabaha karşı bir tweet paylaştı. Allaire bu tweetinde PayPal cüzdanından Bitcoin satın almaya başladığını açıkladı ve bu iddiasını bir ekran görüntüsü ile destekledi. PayPal kripto para işlemlerini destekleyeceğini ilk olarak 21 Ekim’de açıkladı.

İşte ilk görüntüler

Circle CEO’sunun paylaştığı bilgiler, kullanıcıların BTC almak için doğrudan PayPal cüzdanlarını kullanabileceklerini gösteriyor.

paypal-allaire-bitcoin
Allaire’in Paypal hesabından BTC aldığını gösteren görüntü, Kaynak

Allaire PayPal tarafından açılan yeni hizmeti kullanarak 100 dolara denk gelen 0.00753855 adet BTC aldı. Ekran görüntüsünde yer alan bilgiler, şirketin Allaire’den yaptığı Bitcoin işlemi için ekstra hizmet bedeli kesmediğini gösteriyor.

Jeremy Allaire’in PayPal’den tam olarak nasıl Bitcoin aldığı henüz bilinmiyor. Çünkü şirket henüz kripto para alım/satım işlemlerini resmi olarak başlatmadı. Cointelegraph, Allaire’in PayPal ile sponsorluk anlaşması yapmış ve PayPal hizmetlerini tanıtıyor olabileceğini öne sürüyor.

PayPal haberi tartışılmaya devam ediyor

Circle CEO’sunun paylaştığı bu tweet sosyal medyadaki kripto para takipçileri arasında tartışmaya yol açtı. Bazı isimler PayPal’ın kripto paraları desteklemesini takdir ederken bazı isimler bu habere biraz daha şüpheli yaklaşıyor.

https://twitter.com/StraightUpXRP/status/1321591951926431747

PayPal kullanıcıları BTC, ETH gibi kripto paraları doğrudan uygulama içerisinden satın alabilecekler. Fakat PayPal bu kripto paraların başlangıç aşamasında başka bir cüzdana transfer edilmesine izin vermeyecek. Kullanıcılar uygulamada satın aldıkları kripto paraların private keylerini (özel anahtarlarını) teslim almayacaklar. Bazı sosyal medya kullanıcıları bu yüzden PayPal aracılığıyla kripto para almayı doğru bulmuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!