Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’sundan USDC Hakkında Açıklama: İşlemler Askıda! Neler Oluyor?

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), borsadan yaşanan çıkışların ardından USD Coin (USDC) çekme işlemlerinde yaşanan sıkıntılar hakkında açıklamalarda bulundu.

CEO CZ, dün Reuters tarafından yapılan haberin ardından borsadan son 24 saat içerisinde yaşanan çıkışların olağanüstü artış göstermesi sonucunda USDC tarafında gerçekleşen işlemlerin yavaşlaması ve aksaması hakkında açıklamalarda bulundu.

Binance CEO’su, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada USDC çekme sorununun rezerv bankadan kaynaklandığını ve birkaç saat daha kapalı olacak bankaların açılmasıyla sorunun çözülmesini beklediklerini söyledi.

USDC’de para çekme işlemlerinde bir artış gördük. Bununla birlikte, PAX/BUSD’den USDC’ye geçiş, NY’deki bir bankadan USD cinsinden dönüştürülmesini gerektiyor. Bankalar birkaç saat daha açık değil. Bankalar açılınca durumun düzelmesini bekliyoruz.

Ayrıca stablecoin dönüşümlerin 1:1 olduğunu ve herhangi bir marj ya da kaldıracın söz konusu olmadığını belirten CEO, kullanıcıların BUSD, USDT ve diğer stablecoinler ile rahatça para çekme işlemi yapabileceklerini söyledi. CZ, Müşterilerin borsadan para çekerken herhangi bir sorun yaşayabileceğine dair endişeleri reddederken kullanıcıları “başka herhangi bir stablecoin’i çekmekten çekinmemeye” teşvik etti.

CEO CZ’nin yaptığı paylaşımı alıntılayarak yeni bir gönderi paylaşan Binance ise USDT ve BUSD çekme işlemlerinin problemsiz devam ettiğini ancak USDC çekme işlemlerinin geçici olarak duraklatıldığını bildirdi.

Söz konusu yüklü para çıkışları, dün Reuters haber ajansı tarafından ortaya atılan ABD’li savcıların ikiye bölündüğü ve her an Binance veya şirketin CEO’su Changpeng Zhao’ya karşı bir dava açabileceği yönündeki iddiaların ardından hız kazandı.

On-chain araştırma şirketi Nansen, son 24 saat içerisinde Binance’den yaşanan para çıkışlarının 3 milyar doları geçtiğini ve bunların 1,6 milyar dolarlık kısmının USDC çıkışlarının oluşturduğunu ortaya koydu.

Uzmanlar, USDC çıkışlarının bu denli yüksek oranda olmasının sebebinin geçtiğimiz günlerde Coinbase’in yaptığı duyuru olabileceğini düşünüyor. Coinbase, kullanıcılarına Tether’in ihraççısı olduğu USDT’den USDC’ye geçmeleri yönünde öneride bulunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!