Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Çin’i Fena Kızdıracak: Tayvan’da Kripto Paralar İçin Başvuru Hazırlığı!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, kara para aklama karşıtı kurallar doğrultusunda Tayvan’da kayıt yaptırmak için lisans başvurusunda bulunuyor.

Binance Çin’in komşu ülkesi Tayvan’dan lisans almak için kolları sıvadı. The Block’un haberine göre Tayvan’ın Finansal Denetim Komisyonu (FSC), ülkedeki birçok kripto para borsasının yöneticisiyle bir toplantı yaptı. FCS bu toplantı doğrultusunda 11 Ağustos günü paylaştığı duyuruda, Binance’in yerel kara para aklama karşıtı kurallar doğrultusunda Tayvan’da kayıt yaptırmak için lisans başvurusunda bulunacağını belirtti.

Binance 2017 yılında Çin tarafından gelen yasaklar sonucu çıkmak zorunda kaldığı Tayvan’dan söz konusu lisansı alabilmesi durumunda ülkede legal bir kripto para ofisi kurabilecek ve ülkenin vatandaşlarına kripto para saklama ve alım-satım hizmeti sunabilecek. Çin’in halihazırda yasakları kaldırmamış olmasına rağmen Binance tarafından gelen bu başvurunun ülkeyi kızdırabileceği düşünülüyor. Söz konusu başvurunun onaylanması durumunda Binance, Çin’in hak iddia ettiği Tayvan sınırları içerisinde faaliyet gösteriyor olacak.

Tayvan, FSC’nin Temmuz 2021’de para aklama karşıtı kuralları tanıttığından bu yana kripto para hizmet sağlayıcılarının (VASP) para aklama karşıtı yasalarına uymasını zorunlu kılmıştı.

Geçtiğimiz süreç içerisinde kara para aklama ve hack vakalarına karşı Tayvan kolluk kuvvetleriyle birlikte çalışan Binance, ülke ile arasındaki ilişkiyi günden güne daha iyi bir noktaya taşıdı.

Binance, Tayvan’da düzenlenmemiş olmasına rağmen, “Binance International Limited Tayvan Şubesi (Seyşeller)” adında yerel bir kuruluş hayata geçirmişti. Bu kurum, ülkede halihazırda hizmet vermeye devam ediyor.

Öte yandan Tayvan’ın düzenleyici kurumu VASP’ler için kripto paralarla ilgili ticaret ve ödemelere yönelik daha geniş bir kılavuz seti hazırlamaya devam ediyor. Söz konusu genişletilmiş kılavuzun eylül sonuna kadar yayınlanması planlanıyor.

Tayvan Fintech Derneği’nin bir direktörü olan Kevin Cheng, FSC’nin Tayvan’da faaliyet gösteren kripto platformlarına geleneksel finans kurumlarına uygulanan düzenlemelere benzer bir tutum sergileyeceğini ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!