Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Coin 1 Ayda Yüzde 75 Artış Yaşadı – Rallinin Sebebi Ne?

14 Ocak tarihinden bu yana, Binance Coin‘in birim fiyatı 5.54 dolardan 9.7 dolara kadar çıktı ve ABD dolarına karşı %75 ve üzeri bir değer artışı yakaladı. Aynı zaman dilimi içerisinde kripto para piyasasının toplam piyasa hacmi ise 3 milyar dolar gibi bir düşüş yaşadı.

Binance kripto para borsasının piyasaya sürdüğü BNB, yaşadığı bu artış ile birçok kripto para birimini geride bıraktı ve ani bir yükseliş ile top 10 kripto para birimi arasındaki yerine kavuştu.

Binance Coin’in Yükselişinin Arkasındaki Sebepler

Binance Coin’in fiyat hareketinin arkasındaki olası sebeplerden bir tanesi, düzenli olarak belirli bir BNB’nin Binance tarafından yakılması. Binance kripto para borsası yaşanan ayı piyasasında bile yaptığı merkeziyetsiz kripto para borsası gibi girişimlerle ekonomik bir sıkıntı yaşamadığını göstermekte ve BNB’nin whitepaper’ında yer alan token yakma işlemleri de bunu destekliyor.

Binance 16 Ocak tarihinde 94 milyon dolar değerinde BNB yakarak, sirkülasyondaki BNB miktarının önemli bir kısmını yok etmişti. Söz konusu token yakma işlemi sonrası BNB fiyatı da ciddi bir yükselişe ulaştı.

Binance Coin, cryptocurrency

Her çeyrek dönemde elde ettikleri kazancın %20’sini, BNB alıp yakmak için kullanacağını belirten Binance, Bİnance Coin’in fiyat artışı arkasındaki tek neden değil. Geçtiğimiz günlerde yapılan BitTorrent Token ICO’su, sadece BNB ve TRX kullanıcılarının katılabileceği bir etkinlik ile gerçekleştirildi ve bu durum hem BNB hem de TRX fiyatında ciddi bir artış yaşattı.

Binance Launchpad’in piyasaya çıkması ile yeni ICO’ların da devam edeceği belirtildi ve önümüzdeki günlerde yapılacak olan Fetch.AI token satışı da yine BNB’nin fiyatına etki eden faktörlerden birisi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment