Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Öncü İsmi: Sıradaki Bitcoin Fiyat Hareketi 250.000 Doları Bulabilir!

2013 yılında yayınlanan ”Bitcoin Explained Simply” isimli kitabın yazarı ve Bitcoin‘in öncülerinden birisi olan Mark Jeffrey, yaşanan kripto para kışına rağmen Bitcoin’in geleceğinden oldukça umutlu gözüküyor. Zamanının en ünlü olaylarından olan ve daha sonra balon olarak nitelendirilen dot-com’a dikkat çeken Jeffrey, Bitcoin ile bunun arasında benzerlikler olduğunu ancak Bitcoin’in 250.000 dolara kadar çıkabileceğini ifade etti.

Şu sıralar kripto para piyasası genel olarak sert bir dönemden geçmekte ancak Jeffrey bunun şaşırtıcı olmadığını iddia etmekte.

”Ben bu durumun dot-com patlamasına ve 90’lı yılların sonu, 2000’li yılların başında gördüğümüz döngüye benzer olduğunu düşünüyorum.”

2017 yılının sonundaki dönemi dot-com balonunun ilk günlerine benzeten Jeffrey, hevesli yatırımcıların bunu kaçırmamak için evlerini ipotekleyip ellerinde ne varsa kripto paralara giriş yaptığını vurguladı. Jeffrey, dot-com sürecinin Bitcoin açısından oldukça sıkıştırılmış bir zaman çizgisinde yaşandığını belirtti ve ekledi:

”Dot-com olayında ve döngüsünde dört buçuk belki beş yıl süre geçti. Kripto para dünyasında ise aynı döngü neredeyse bir buçuk yılda oldu yani bu çok daha hızlıydı.”

Hikayenin sonuna gelmediğimizi vurgulayan Jeffrey, hikayenin ortasında olduğumuzu ve üçüncü fiyat hareketinde olayların patlak vereceğini ancak henüz oraya varmadığımızı belirtti. Dot-com balonu kesinlikle milyarlarca dolarlık zarara neden olsa da, Amazon veya Google gibi devlerin ortaya çıkmasını sağladı ve bazı küçük çaplı firmalar ezilirken, devasa firmaların ortaya çıkmasını mümkün hale getirdi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment