Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Coin (BNB) Yakma İşleminin Yirmincisi Gerçekleşmek Üzere: İşte Detaylar

Popüler kripto para borsası Binance, yerel kripto parası Binance Coin’in (BNB) üzerinde 13 temmuz günü “coin burn” işlemi gerçekleştireceklerini açıkladı.

Binance kripto para borsası, her çeyrek boyunca elde ettiği işlem hacminin bir kısmı ile borsanın kendi kripto parası Binance Coin‘i piyasadan alıyor ve bu aldığı Binance Coin’leri yakarak dolaşımdan çıkarıyor. Şirket, bu sayede coin’in arzını azaltıyor.

Binance Coin otomatik yakımı nedir?

Binance Coin, toplam arzını uzun vadede %50 azaltacak olan iki farklı coin yakma mekanizması kullanır. İlk mekanizma, Binance Smart Chain‘de (BSC) işlem ücreti olarak harcanan BNB’lerin bir kısmını yakmayı içerir (BEP-95 ile başlatılmıştır). İkincisi ise çeyrek dönem BNB yakımı etkinliklerinden oluşur.

 

Bir önceki yakım modelinde, çeyrek dönem BNB yakımları Binance borsasındaki BNB işlem hacmine göre yapılmaktaydı. Fakat Aralık 2021’den itibaren Binance, “Çeyrek Dönem Yakımlarının” yerini yeni “BNB Otomatik Yakımının” alacağını duyurmuştur.

BNB Otomatik Yakım mekanizması, yakılacak BNB miktarını BNB fiyatına ve çeyrek dönem içinde BSC’de oluşturulan blok sayısına göre otomatik olarak ayarlamaktadır. Bunun da BNB topluluğuna daha fazla şeffaflık ve öngörülebilirlik sunduğu belirtiliyor.

Bir önceki coin yakma işleminde neler olmuştu?

19. Binance Coin yakma işlemi 19 Nisan 2022‘de gerçekleşti ve otomatik yakma sistemiyle 1.830.382 Binance Coin (yaklaşık 772.363.806 dolar değerinde) piyasadan kaldırıldı. Bir önceki yakma işleminden sonraki 1 hafta içinde BNB fiyatında %11 oranında düşüş gözlemlenmişti.

2 milyon adet Binance Coin yakılacak

BNBBurn verilere göre 13 temmuzda BNB Coin yakım işleminin 20.si gerçekleştirilecek. Toplamda 1.959.595.289 adet BNB yakılacak. Şimdiye kadar gerçekleşen 19 işlem ile toplam 36.621.399.02 adet BNB yakılmış durumda. 2022 yılının 2. çeyreği ile birlikte yanan total BNB’lerin ortalama fiyatı ise 317,14 dolar seviyesinde seyrediyor.

Yakma haberi, Binance CEO’su CZ tarafından da doğrulandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!