Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Çöktü mü? İşte CEO’nun Açıklamaları

Kripto para borsası Binance bugün öğleden sonra aniden çöktü ve bu olay Bitcoin fiyatında ani bir düşüşe yol açtı. Binance CEO’su Changpeng Zhao, borsada yaşanan çöküşten 2 saat sonra bir açıklama yaptı ve “Binance çöktü mü?” sorusunu yanıtladı.

Milyarlarca dolarlık ticaret hacmi bulunan Binance bugün saat 13:00 sularında bazı sorunlar yaşamaya başladı. Saat 14:00 sularında konuyla ilişkin bir açıklama yapan borsa; sorunu gidermek için çalışmalara başladığını duyurdu. Şirket CEO’su bugün 15:45’te konuyla ilgili bir açıklama yapıp “Binance çöktü” söylemlerine değindi.

İşte CEO’dan Beklenen Açıklama

Changpeng Zhao Binance kullanıcılarını sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarla bilgilendirdi. Changpeng Zhao, bundan 1 saat önce yaptığı açıklamada sorunu gidermek için harekete geçtiklerini açıkladı. Zhao bu duyuruyu yaptıktan bir süre sonra “çoğu işlemin normale dönmeye” başladığını söyledi.

Borsaya girmekte zorluk yaşayan kullanıcıların sayısı azalmış olsa da borsa henüz tamamen iyileşmiş değil. Özellikle ETH ve ERC-20 standartları tokenlara “çok yoğun bir talep gösterildiğini” söyleyen Zhao, bunun borsa üstünde ağır bir yük oluşturduğunu vurguladı. Şu ana kadarki en yoğun günlerinden birini yaşadıklarını açıklayan Zhao, ETH ve ERC-20 işlemlerinde hala sıra olduğunu duyurdu.

Zhao bu açıklamayı yaptıktan birkaç dakika sonra ETH ve ERC-20 işlemlerinin de “yavaş yavaş” normale dönmeye başladığını söyledi. Zhao buna ek olarak Binance’in hala “genç bir platform” olduğunu söyleyip, kullanıcılara “desteğiniz bizim için çok önemli” mesajını verdi.

Bitcoin Fiyatında Çöküşe Yol Açtı

Binance tarafından gelen bu çöküş haberi kripto para piyasalarında adeta şok etkisi yarattı. Dün 12,000 dolara kadar çıkan ve bugün öğlen saatlerine kadar 11,700 dolardan işlem gören Bitcoin; “Binance çöktü” haberiyle 11,300 dolara kadar geriledi.

Bitcoin fiyatındaki düşüşe Güney Kore’den gelen Bithumb haberinin de sebep olmuş olabileceği düşünülüyor. Güney Kore’nin en büyük kripto para borsası olan Bithumb; kısa süre açılmış bir mali dolandırıcılık soruşturması nedeniyle baskına uğradı. Binance’ten gelen çöküş haberi, Güney Kore’den gelen Bithumb haberiyle birleşince Bitcoin fiyatı aniden çakıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment