Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su: Craig Wright Bu Sektörün Yüz Karasıdır

Binance CEO’su Changpeng Zhao geçtiğimiz günlerde Craig Wright ile ilgili bir gönderi paylaştı. Zhao, kendisinin Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden Wright’ı bir sahtekar olmakla suçladı.

Wright’ın Sahtekarlığı

Changpeng Zhao geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından bir gönderi paylaştı. Doğrudan Craig Wright’ı hedef alan Zhao, kendisi hakkında yaptığı yorumla birlikte birçok kişinin dikkatini çekti.

Craig Wright uzun bir süredir kendisinin Satoshi Nakamoto, yani Bitcoin’i kuran kişi olduğunu iddia ediyor. Kripto para dünyasındaki bazı isimler Wright’ın bu iddiasına inanıyorlar. Ancak görünüşe göre Zhao bu isimlerden biri değil.

Wright’ın bu iddialarına hiçbir şekilde inanmayan Zhao, kendisinin bir sahtekar olduğunu söylüyor. Peki neden?

Nedenini Açıkladı

Cointelegraph’a konuşan Zhao, Wright hakkında neden böyle bir yorum yaptığını açıkladı. Zhao öncelikle Wright’ın yalnızca kendi itibarını değil Bitcoin’in itibarını da zedelediğini vurguladı:

Wright Bitcoin’in kurucusu Satoshi Nakamoto olduğunu iddia ediyor ki bu bir yalan. Bitcoin’in güvenilirliğini ve itibarını zedeleyen Wright bu sektörün yüz karasıdır

Zhao’nun görüşlerine göre eğer Wright gerçekten Satoshi Nakamoto olsaydı bunu şimdiye dek çoktan kanıtlamış olurdu. Zhao’ya göre Wright bunu yapmak için Satoshi’ye ait olduğu bilinen bir özel anahtarı kullanarak bir mesaj verebilir, böylece insanlara matematiksel bir kanıt sunmuş olurdu.

Bitcoin’in gerçek kurucusunun Wright’tan çok daha kabiliyetli olduğunu vurgulayan Zhao, Wright’ın bir sahtekar olduğundan gayet emin gibi duruyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment