Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yeniden 9.000 Dolar Altına İndi!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), iki gündür devam ettirdiği düşüşünün devamında bugün uzun süreden sonra ilk defa 9.000 dolar altına geriledi.

Bitcoin’in 10.000 doların üzerinden başlattığı bu düşüş, basın saatine göre Bitstamp kripto para borsası üzerinde 9.000 doların altına kadar devam etti. Bir anda başlayan bu sert düşüş, aslında kripto para piyasasını da tam olarak şoke etti. Bitcoin’in düşüşü Ethereum’un 232 dolara, XRP’nin 0,23 dolara, Bitcoin Cash’in 319 dolara, Litecoin’in 63 dolara, Binance Coin’in ise 18,90 dolara kadar gerilemesine sebep oldu.

Aslında bu düşüş sadece kripto para piyasasına özel değil. ABD piyasaları da son günlerde trilyonlarca dolarlık bir kayıp yaşadı ve düşüş hala devam ediyor. Ekonomistler genel olarak görülen bu düşüşün Coronavirüs sebebiyle olduğunu vurgulamaktalar. Çin’in belirli bölgelerinin karantina altına alınması, küresel ticaretin etkilenmesine sebep oldu ve şu an dünyanın dört bir yanında alarm sinyalleri çalıyor.

Bitcoin’in direkt Coronavirüs’ten etkilenip etkilenmediği bilinmese de, yaşanan son durum buna yönelik güçlü bir ipucu şeklinde karşımıza çıkıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment