Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İddia: Çinli Kripto Para Balinası, İntihar Etti!

Lider kripto para birimi Bitcoin bugün yeniden 9.000 dolar altına indi ve bir süredir tutunan 9.300 dolar seviyesindeki desteği de adeta ezip geçti.

Bitcoin’in bu kadar sert bir düşüş gerçekleştirmesi aslında birçok yatırımcının da ciddi kayıplar vermesine yol açtı. Genellikle kazanan tarafta oldukları düşünülen kripto para balinalarından birisi de , Çin piyasasına hakim Matthew Graham‘ın iddiasına göre bu düşüş sonrasında canına kıydı.

Graham, kendisine aktarıldığını belirttiği bir iddiada, Çinli bir kripto para balinasının 150 milyon Çin Yuanı yani yaklaşık 21 milyon dolarlık pozisyonunu batırdıktan sonra intihar ettiğini ifade etti. Vadeli işlem platformlarında görülen likidasyon veya tasfiye olma, girilen long veya short pozisyonun tam tersi hareketin borsa tarafından belirlenen fiyat noktasına gelmesi ile gerçekleşiyor. Herhangi bir stop loss yani zarar durdurma emri girilmediğinde sistem otomatik olarak ilgili pozisyonu tasfiye edebiliyor.

Graham buna ek olarak Çin içerisinde böyle birçok olay yaşandığını ve büyük paralar batıran birçok yatırımcının canına kıydığını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment