Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’ten Yanlış Adrese Bitcoin Gönderme Derdine Son!

Coinbase’in cüzdanını kullanan kripto para yatırımcıları artık çok daha rahat bir şekilde işlem yapabilecekler. Çünkü şirket, yanlış adrese para gönderme derdini bitirecek bir adım attı.

Kullanıcı Adına Göre

Kripto para adresleri rastgele harf ve sayılardan oluşuyor. Bu adresleri akılda tutmak epey zor olduğu için birçok kişi kripto parayla işlem yaparken olabildiğince dikkatli olmaya çalışıyor.

Coinbase’in kendi cüzdanını kullanan kişiler ise artık çok daha kolay bir şekilde para gönderebilecekler. Çünkü şirket, Ethereum Name Service’i (ENS) kullanmaya başladı.

Ethereum Name Service, 2017’den beri aktif olarak kullanılan bir akıllı kontrat sistemi. İnsanlar bu sistem sayesinde kendilerine ait bir kullanıcı adı alabiliyor, bu kullanıcı adını bir nevi adres olarak kullanabiliyorlar. Başta sadece ETH işlemlerini destekleyen bu sistem günümüzde daha farklı koinleri de destekliyor.

Kaynak: Coinbase Blog

Coinbase’in cüzdanını kullanan kişiler de artık ENS’i kullanabilecekler. Coinbase’in açıklamasına göre kullanıcılar Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Ethereum, Ethereum Classic, XRP, Stellar Lumens, Dogecoin ve her türlü ERC-20 tokenı ile işlem yapabilecekler.

Coinbase’in bu yeni hizmeti sayesinde doğru adresi yazıp yazmadığını defalarca kontrol etmek, bu sırada stres yapmak zorunda kalmayacaksınız. Ayrıca kullanıcı adınızın herkes tarafından görünmesini istemiyorsanız cüzdan içerisindeki gizlilik özelliğini de kullanabileceksiniz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment