Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance, CZ ve Michael Saylor’dan Bitcoin İçin Yıl Dönümü Mesajı: Genesis Bloğu’na BTC Gönderildi

Bitcoin’in 14. yaş günü kutlamaları kapsamında kripto para piyasasının aktörleri tarafından Genesis Bloğu’na BTC gönderilerek ağın kurucusu Satoshi Nakamoto anıldı. 

Ağın ilk bloğu olan Genesis Bloğu’nun oluşturulduğu gün olması sebebiyle Bitcoin’in doğum günü olarak kabul edilen 3 Ocak, kripto para sektörü aktörleri tarafından Satoshi Nakamoto’yu anarak ve ona BTC göndererek kutlandı. Aralarında Binance, CEO Changpeng Zhao (CZ) ve Michael Saylor’un da olduğu birçok kullanıcı çeşitli yollarla Satoshi Nakamoto’ya ve Bitcoin’e olan minnetlerini gösterdi.

Sosyal medyadaki kullanıcılar Satoshi Nakamoto tarafından Bitcoin’in orijinal kodları arasına gizlediği “Şansölye, bankalar için ikinci kurtarma paketinin eşiğinde.” manşetini hesaplarından paylaştı. Satoshi Nakomoto, kendisi için önemli olduğu varsayılan 3 Ocak 2009 tarihine ait bu manşeti Genesis Bloğu’nun zaman parametresine gizlemişti.

Bitcoin için kutlama mesajı paylaşanlar arasında Microstrategy’nin kurucusu Michael Saylor’un yanı sıra Binance ve CEO CZ de yer aldı. Michael Saylor, Bitcoin olan bir doğum günü pastası paylaşırken Binance, Satoshi Nakamoto’ya ithafen bir teşekkür mesajı yayınladı. CZ ise Binance’in doğum günü mesajını alıntılayarak şu ifadeleri kullandı:

Bitcoin bir insan olsaydı hala oldukça genç olurdu, bu yüzden bir şeyler için hala erken.

Öte yandan on-chain verilere göre aralarında Binance olarak etiketlenmiş bir cüzdanın da bulunduğu birkaç cüzdan adresi de Satoshi Nakamoto’nun cüzdanına küçük miktarlarda BTC göndererek minnetlerini belli etti. Başlangıçta içerisinde yalnızca Genesis Bloğu’nun ödülü olan 50 BTC bulunan cüzdan adresine 2009’dan bu yana toplamda 18,5 BTC tutarında binlerce transfer yapıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!