Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Destekli Altcoin Çakıldı: Ayı Piyasasında 3x Yaptı, Kısa Sürede Yüzde 60 Düştü

Binance’in de yatırımcıları arasında bulunduğu blockchain tabanlı oyun BinaryX’in yerel token’ı BNX, karşı koyduğu ayı piyasasına yenik düştü. Kısa vadede %70’ten fazla değer kaybı yaşadı.

Terra (LUNA) ve FTX çöküşünden dahi etkilenmeyen ve bu süreçte yaklaşık 3x’lik bir ralli yapan Binance destekli BinaryX’in yerel token’ı BNX, 3 Kasım tarihinde ani bir şekilde düşüşe geçerek kısa sürede %62’lik değer kaybı yaşadı.

On-chain analiz platformu Lookchain verilerine göre TSİ 19.30 civarlarında 3 farklı adres yaklaşık 1,9 milyon dolar değerinde 15.832 BNX’i BUSD stating havuzundan çekti ve merkeziyetsiz kripto para borsası (DEX) Pancakeswap ve Binance’e aktardı.

Bu üç adresin BNX çekme ve satma işlemlerinin birbirine oldukça yakın zamanda gerçekleştiği belirtildi. Konuyla ilgili yorumlarda bulunan birçok yatırımcı bu üç adresin aynı kişiye ait olduğunu düşünüyor.

Toplamda 1,9 milyon dolar değerindeki satış, BNX’te yaklaşık %26’lık bir düşüşe neden oldu ve fiyatı 125 dolardan 93 dolara kadar geriletti. Bu satışın ardından panik olan yatırımcıların satışlarıyla birlikte fiyat daha da düşüş yaşadı.

Tüm bu işlemlerin ardından PancakeSwap’tan 1,2 milyon dolar değerinde 14.463 BNX daha Binance’e aktarıldı ve satıldı. Bu satış da halihazırda satış baskısına maruz kalan BNX’i %32 daha düşürdü ve fiyat 57 dolara kadar geriledi.

BinaryX ekibi, toplu satışların ve fiyat düşüşünün ardından konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Ekibimiz yakında buy back (geri alım) yapacak şu anda ayrıntılı plan üzerinde çalışıyoruz. Biz hiç BNX satmadık. Hayatta olduğumuz sürece fırtınalar kaçınılmaz olacak.

Toplam arzı 21 milyon olan kripto para biriminin sadece 2,6 milyonu piyasada bulunuyor. Yalnızca 3 milyon dolarlık satışta bile fiyatın yarı yarıya düşmesi birçok kripto para yatırımcısının mağdur olmasına sebep oldu.

CoinGecko verilerine göre en değerli 159. kripto para birimi olan BNX, büyük düşüşün ardından az da olsa bir toparlanma yaşadı ve haberin kaleme alındığı sırada 70,8 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!