Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX’in Yan Kuruluşu LedgerX Satılığa Çıkarıldı: Kripto Devlerinden Büyük İlgi

İflas eden FTX’in en değerli varlıklarından biri olarak görülen kripto türev borsası LedgerX’i satılığa çıkardı. Gemini ve Blockchain.com gibi devlerin şirketle ilgilendiği öne sürüldü.

Bloomberg’ün yakın tarihli bir raporuna göre FTX’in yeni CEO’su Jhon J. Ray ve yeniden yapılandırma ekibi, alacaklıların varlıklarının geri ödenmesini sağlayabilmek adına şirketin varlıklarını gözden geçiriyor. FTX’in bu kapsamda LedgerX’i satılığa çıkardığı bildirildi. Kasım ayının ortasında verilen beyana göre yaklaşık 303 milyon dolar nakit paraya sahip olan LedgerX’in satışından ne kadar kar elde edileceği henüz bilinmiyor.

Konuya yakın kaynakların verdiği bilgilere göre halihazırda 10 şirket’in, LedgerX’in satışıyla ilgilendiği ve firmalar arasında Gemini ve Blockchain.com gibi devlerin yanı sıra Bitpanda ve Kalshi’nin de bulunduğu gelen bilgiler arasında yer aldı.

Ayrıca LedgerX’in satış ile ilgili bazı taraflarla gizlilik sözleşmesi imzaladığı öne sürüldü. Sektör içindeki oyuncular bu hamlenin işlerin ciddileştiğine dair bir işaret olduğunu düşünüyor.

FTX’in en değerli varlıklarından biri olarak kabul edilen LedgerX, kurucu Sam Bankman-Fried’ın Washington’daki çabalarının mihenk taşı olarak görülüyordu.

FTX iflas başvurusunun ardından yan kuruluşu LedgerX için ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’na (CFTC) yaptığı başvuruyu geri çekmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!