Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terra (LUNA) Kurucu Ortağı Hakkındaki Tutuklama Emri Reddedildi

İflas eden kripto para ihraççısı Terraform Labs’in kurucu ortağı Daniel Shin için mahkemeye verilen tutuklama emri talebi yargıç tarafından reddedildi.

Yerel bir haber ajansının verdiği bilgilere göre Terraform Labs’in kurucu ortağı Daniel Shin için mahkemeye verilen tutuklama emri talebi Yargıç Hong Jin-Pyo tarafından reddedildi. Daniel Shin’in yanı sıra Shin ile beraber haklarında tutuklama emri talebi verilen dört geliştirici ve üç erken aşama yatırımcı hakkında verilen talepler de yine yargıç tarafından reddedildi.

Güney Koreli savcılar 30 Kasım tarihinde yatırımcılara haber vermeden elinde LUNA tuttuğu ve daha sonrasında 104 milyon dolar karşılığında sattığı ayrıca CEO’luğunu yürüttüğü yeni girişimi Chai Corp. müşterilerinin verilerini uygunsuz kullandığı iddialarıyla mahkemeden kurucu ortak Daniel Shin hakkında tutuklama emri talep etmişlerdi.

Jin-Pyo, soruşturmaya yönelik tutum, koşullar, süreç ve şahısların ifadeleri dikkate alındığında şahısların delilleri yok etme veya meşru savunma hakkını kullanma kapsamının dışına çıkma riskinin oldukça düşük göründüğünü belirterek böyle bir emre ihtiyaç duyulmadığını açıkladı. Daniel Shin’in yeni girişimi Chai Corp. sözcüsü kasım ayı ortasında şirketin kolluk kuvvetleri tarafından basılmasına karşın yaşanılanların bir yanlış anlaşılmadan ibaret olduğunu ve CEO Shin’in yasal organlarla iş birliği içerisinde olmaya kararlı olduğunu duyurmuştu.

Ayrıca Seul Savcılık Bürosu’nun 29 Kasım tarihinde yayınladığı bir raporda Terra CEO’su Do Kwon’un yasal statüsü göz önüne alındığında tekrar ülkeye dönmesinin düşük bir ihtimal olduğu bilgisine yer verildi. Do Kwon’un tutuklama emri ve Interpol tarafından çıkarılan kırmızı bülteni devam ediyor. Öte yandan Terraform Labs sözcüleri, tutuklama taleplerinin reddinin Güney Koreli savcıların ellerinde LUNA vakasına dair yeterli kanıt bulunmadığını yalnızca öfkeyle hareket ettiklerini gösterdiğini iddia ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!