Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Koreli Yetkililer TerraForm Labs Kurucu Ortağının FinTech Şirketine Baskın Düzenledi

Güeny Koreli yetkililer Terraform Labs’ın kurucu ortağı Daniel Shin’in CEO’luğunu yürüttüğü FinTech şirketinin genel merkezine baskın düzenledi.

Forkast’ın 16 Kasım tarihli haberine göre Seul Güney Bölgesi Savcılığı, TerraForm Labs’ın kurucu ortağı Daniel Shin’in CEO’luğunu yürüttüğü FinTech şirketi Chai Corporation’ın genel merkezine baskın düzenledi. Baskının Chai Corp. ile Terraform Labs arasında ilişki bulunduğu savına dayandırıldığı iddia edildi. Ayrıca şirketin, müşterilerinin kişisel bilgilerini izinsiz kullandığı da savcılık tarafından öne sürülen iddialar arasında yer aldı.

Chai Corp sözcüsü konu ile ilgili, Daniel Shin’in bu yanlış anlaşılmayı çözmek için devam eden soruşturmada yetkililer ile tam anlamıyla bir iş birliği içerisinde olacağını belirtti.

Yakın geçmişte Daniel Shin, Güney Kore meclisine katılarak Terra (LUNA) çöküşü hakkında ifade vermekten vazgeçmişti. Shin, ifade vermeme sebebini soruşturmayı etkilememek olarak bildirirken Terraform Labs ile çöküşten önce yollarının ayrıldığını ve CEO Do Kwon ile bağlarını tamamen kopardığını iddia etmişti.

Shin ayrıca geçtiğimiz günlerde iddia makamları tarafından yatırımcılara haber vermeden ihraç öncesinde LUNA tutarak daha sonrasında zimmetine geçirdiği tokenları 104 milyon dolara satmakla suçlandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!