Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Koreli Savcılardan Terra (LUNA) Kurucusu İçin Tutuklama Emri Talebi

Güney Koreli savcılar, Terraform Labs kurucu ortağı Daniel Shin hakkında tutuklama emri talep etti.

Yerel bir haber ajansının 30 Kasım tarihinde yaptığı bir habere göre Güney Koreli savcılar, Terraform Labs kurucu ortağı Daniel Shin hakkında tutuklama emri istedi. Shin, müşteri verilerini izinsiz kullanmak ve yasa dışı LUNA satışı suçlamalarıyla itham ediliyor.

Suçlamalara göre Shin, yatırımcılara haber vermeden elinde tuttuğu yüklü miktardaki LUNA varlıklarını daha sonrasında yüksek bir fiyattan satarak 104 milyon dolar kar elde etti. Ayrıca Shin’in CEO’luğunu yürüttüğü FinTech şirketi Chai Corporation tarafından müşterilerin kimlik bilgileri ve verilerinin izinsiz kullanıldığı iddia edildi.

Seul Güney Bölge Savcılığı Shin dışında üç Terraform Labs yatırımcısı ve dört mühendis için de tutuklama emri çıkarttı. Öte yandan Terraform Labs’ın eski çalışanlarının bazılarına ülkeden çıkış yasağı getirildi. Daniel Shin, savunmasında Terraform’dan uzun süre önce ayrıldığını ve Terraform’a dair bağlarını koparttığı söylemlerini yineledi. Yetkililer, kasım ayı ortasında Chai Corp. ofisine baskın düzenlemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!