Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX Saldırganı OKX’e 4,1 Milyon Dolarlık Bitcoin (BTC) Aktardı: Cüzdan Takipte

FTX saldırganının çaldığı fonları aklama çabası sürüyor. Saldırganın kripto para karıştırısıcı kullandıktan sonra 4,1 milyon dolar değerindeki Bitcoin’i (BTC) OKX’e aktardığı ortaya çıktı.

On-chain veri analisti ZachXBT 29 Kasım tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 477 milyon doların üzerinde değere sahip dijital varlık çalan FTX saldırganının cüzdanlarını izlediğini ve saldırganların Cipher Mixer kullanarak akladıkları varlıkların bir kısmını OKX’e aktardığını iddia etti. Analist şu ana kadar saldırganın 4,1 milyon dolar değerinde 225 Bitcoin’i OKX’e gönderdiğini öne sürdü.

Analiste göre FTX saldırganı ilk olarak köprü protokolü Ren Bridge’i kullandıktan sonra 20 Kasım tarihinde ChipMixer’e Bitcoin yatırmaya başladı. ZachXBT, analizinde ChipMixer’den fon alan cüzdanlarda bir model gözlemlediğini paylaştı. Analist, ChipMixer’den çekilen varlıkların %50’sinin OKX’e yatırıldığını bildirdi.

Öte yandan fonların OKX’e yatırıldığının ortaya çıkmasının ardından OKX direktörü Lennix Lai sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, durumun farkında olduklarını ve ekiplerin cüzdan akışlarını araştırdıklarını belirtti. Analistin iddiaları, OKX tarafından doğrulanıp cüzdanların izlendiğinin söylenmesinden kısa bir süre sonra Wu Blockchain yaptığı bir paylaşımda, FTX saldırganının OKX’de bulunan cüzdanının dondurulduğunu belirtti.

FTX saldırganı 11 Kasım tarihinde başlattığı saldırının ardından dünyanın en büyük 35. Ethereum balinası statüsüne erişmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!