Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX Saldırganı Bitcoin’i (BTC) Dumplayabilir: Fonları Ether’den renBTC’ye Dönüştürüyor

Geçtiğimiz günlerde iflas başvurusunda bulunan FTX’i hackleyen saldırgan, borsadan çaldığı fonları Ethereum’un (ETH) ardından Bitcoin’e (BTC) dönüştürüyor.

Blockchian analitik firması Chainalysis’in verilerine göre FTX saldırganı çaldığı fonları, Ether’in ardından Bitcoin’in Ethereum ağındaki karşılığı olan kripto para birimi renBTC’ye çeviriyor. 228.523 Ether’i bulunan saldırgan, yaklaşık 270 milyon dolarla en büyük Ethereum balinalarından biri konumunda bulunuyor.

Ayrıca Chainalysis saldırganın çaldığı fonlarla ilgili kafa karışıklığını gidermek adına şu şekilde bir görsel paylaştı:

Resim

Pazar günü TSİ sabah saatlerinde saldırgan, 5.000’den fazla Ether’i yeni bir cüzdana taşıdı ve daha sonra bu cüzdana 35.000 Ether daha transfer etti. Saldırgan 1inch, Uniswap ve Aave protocol kullanarak Etherleri Wrapped Bitcoin’e (WBTC) ardından renBTC’ye çevirerek işlemi tamamlıyor.

Saldırgan, şimdiye kadar 3.500 renBTC için yaklaşık 50.000 ETH sattı. “FTX Accounts Drainer” isimli cüzdanda şu anda 185.000 civarında Ether’e sahip olan saldırganın, bütün fonları Bitcoin’e dönüştürmesi durumunda elinde yaklaşık 17.000 BTC bulunacak. 

Ağ değiştirerek izini kaybettirmeye çalışan FTX saldırganının, BTC’leri satarak fiyatı düşürmeyi ve kripto para piyasası üzerinde panik yaratmayı amaçladığı iddia ediliyor. Mevcut durumda 16.000 doların üzerinde kalmaya çalışan Bitcoin’in, bu satışla birlikte yeni dipler oluşturabileceği tahmin ediliyor.

Son 24 saatlik periyotta Bitcoin %3,5 değer kaybederken Ethereum’un %7 değer kaybı yaşamasının saldırganın elindeki Etherleri satması sebebiyle olabileceği düşünülüyor.

Ethereum ağında olmayan varlıkları Ethereum ağına taşımak amacıyla piyasaya sürülen Ren’in geliştirici ekibinin daha öncelerde FTX kurucusu Sam Bankman-Fried’in sahibi olduğu Alameda tarafından satın alınacağı söylenmişti. Alameda ve Ren bazı projelerin geliştirilmesi için ortak bir şekilde çalışmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!