Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX’ten Çalınan Fonlar Hakkında Açıklama: Borsalara Seslendi

İflas eden kripto para borsası FTX, geçtiğimiz hafta kendilerinden çalınan kripto varlıkların diğer borsalara aktarıldığını ve borsaların bu durum karşısında tetikte olmaları gerektiğini belirtti.

FTX resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, geçtiğimiz hafta FTX’den çalınan fonların farklı cüzdan transferleri sonucunda diğer borsalara gönderildiğini vurguladı. Borsaları bu konuda bilinçli olmaya çağıran FTX yetkilileri tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Borsalar, 11 Kasım tarihinde yetkisiz olarak FTX Global ve ilgili cüzdanlardan aktarılan bazı fonların farklı transferler aracılığıyla kendilerine aktarıldığını bilmelidir. Borsalar, bu fonların iflas masasına iade edilmesini sağlamak için her türlü tedbiri almak zorundadır.

Konu hakkında bir diğer açıklama da on-chain analiz platformu Chainalyasis tarafından geldi. FTX’ten çalınan fonların hareket halinde olduğunu belirten kuruluş, hackerların çaldıkları kripto varlıkları nakit paraya çevirme arayışına karşılık borsaları tetikte olmaya davet etti.

Henüz herhangi bir borsa cüzdanına yönelik kayda geçen bir transfer olmasa da dün akşam saatlerinde hackerlar 300 milyon dolarlık varlığı farklı anonim bir cüzdana hareket ettirdi ve bu durum kripto para fiyatları üzerinde negatif bir etki yarattı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!