Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale Rezerv Kanıtını Reddediyor: Ancak Bitcoin (BTC) Fonunun Detayları Ortaya Çıkarıldı

Dünyanın en büyük kripto para yatırım şirketlerinden Grayscale, olası güvenlik zafiyetlerini öne sürerek rezervlerini açıklamayı reddetti.

Grayscale 18 Kasım tarihinde resmi web sitesi üzerinde paylaştığı açıklamada, kripto para piyasasında yaşanan son gelişmelerden sonra yatırımcıların yatırımlarını daha derinlemesine araştırdığını belirtti. Öte yandan son zamanlarda birçok borsanın katıldığı rezerv kanıtı hareketine ise ortaya çıkabilecek olası güvenlik zafiyetlerini öne sürerek katılmayacağını duyurdu.

Şirket rezerv kanıtına katılmayışına karşın yaptığı açıklamada, Grayscale varlıklarının tamamının geçmiş kamu dosyalarında işlenmiş olduğunu ve bağımsız denetçiler tarafından denetlendiğini belirtti. Her yatırım ürününün ayrı bir tüzel kişiliğe sahip olduğunu ve çeşitlendirilmiş ürünlerin ise limited şirket statüsünde olduğunu belirten Grayscale, saklama partneri Coinbase Custody ile anlaşmasının tutulan dijital varlıkların ödünç verilmesini, ödünç alınmasını veya başka bir şekilde ipotek altına alınmasını yasakladığını da bildirdi.

Ürünlerin genel kabul görmüş muhasebe ilkelerine (GAAP) göre denetlendiğini ifade eden şirket, Digital Currency Group, Genesis veya Grayscale ile ilişkili diğer herhangi bir kurumun yanı sarı Coinbase Custody’nin de bünyesinde saklanan Grayscale varlıkları üzerinde tasarrufta bulunma yetkisinin olmadığının altını çizdi. Şirket açıklamalarında, bazı ürünlerinin bağımsız denetim raporunu da kamuoyunun değerlendirmesine sundu. Raporda her ürünün kendi dayanak varlığının karşılıklarının ayrı olarak muhafaza edildiğine dair detaylara yer verildi.

Öte yandan kripto para araştırmaları yürüten Twitter hesabı ErgoBTC, geçmiş verilerden hareketle Grayscale’in Bitcoin (BTC) fonu olan “Grayscale Bitcoin Trust” (GBTC) fonuna ait olduğu düşünülen 432 saklama adresini ortaya çıkardı. Adreslerin toplamda 317.705 BTC barındırdığı bilgisi açıklandı. ErgoBTC, kalan 315.000 BTC’nin bulunmasının biraz zaman alabileceğini ancak yaptıkları çalışmanın bu konuda diğer araştırmacılara da yardımcı olacağını umut ettiklerini belirtti. Bu çalışmanın şeffaflık adına yapıldığının altı çizildi.

Geçtiğimiz haftalarda %41 ile tüm zamanların en düşük seviyesine gerilemeyen GBTC prim oranı %43 ile yeni bir düşüğe imza attı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!