Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Destekli Altcoin’den Google Duyurusu Geldi, Fiyat Yükselişe Geçti!

Binance destekli merkeziyetsiz borsa (DEX) PancakeSwap tarafından güvenli ve kesintisiz hizmet altyapısı için Google Cloud ile çalışılacağının duyurulması ile birlikte CAKE fiyatında yükseliş yaşandı.

PancakeSwap, 10 Temmuz tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden bir blog gönderisi paylaşarak Google Cloud ile çalışacaklarını duyurdu ve detaylara yer verdi. Kullanıcılara hat safhada hizmet sunabilmek için altyapı servislerinde Google Cloud hizmetlerinden yararlanacağını belirten ekip, bunun aynı zamanda platformun ölçeklenmesini ve büyümesini de destekleyeceğini vurguladı.

En yoğun trafik akışlarında bile kullanıcıların kesintisiz bir erişim sağlamasını amaçlayan PancakeSwap, Google Cloud Armor özelliği sayesinde hassas verileri filtreleme yeteneğini de bünyesinde barındıracak.

Bununla birlikte Google Kubernetes Engine sayesinde taleplerin arttığı durumlarda hızlı ve yeterli bir ölçeklendirme sağlanacak. Konu hakkında açıklamalarda bulunan ekibin teknik lideri “Chef Jojo” dikkat çeken şu ifadelere yer verdi:

İlk başladığımızda ön uçta doğrudan BNB ağına bağlanan basit bir uygulama sunduk. Ancak kullanıcı sayısı artmaya başladıkça ve daha yüksek trafik gördükçe basit bir altyapı artık yeterli değildi. Google Kubernetes Engine ile çok sayıda talep olduğunda saniyeler içinde hızlı bir şekilde ölçeklendirme yapabiliyoruz. Herkesin blokzinciri ekosistemine katılabilmesi için ticaret yapmayı mümkün olduğunca basit hale getirmek istiyoruz. Google Cloud ile altyapının ağır işlerini bırakıp platformumuzu ve insanların işlem yapma biçimlerini geliştirmeye odaklanabiliyoruz.

PancakeSwap, açıklamalarında ek olarak gelecek planları arasında daha fazla ağ desteği ve NFT marketlerine olan kesintisiz bağlantı gibi yenilikçi adımlar olduğuna yer verdi.

Fiyatta hareketlilik yaşandı

CoinGecko verilerine göre ayı piyasası boyunca en çok değer kaybeden altcoinlerden biri olan ve 44,27 dolarlık tüm zamanların en yüksek seviyesinden (ATH) %96,61 altında bulunan CAKE, haber akışının etkisiyle kısa süre içerisinde %5,4 yükseliş performansı sergiledi ve 1,44 dolar seviyesinden 1,52 dolara kadar yükseldi. CAKE yazım esnasında 1,50 dolardan alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!