Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Dijital Kimlik Uygulamasını ve Token’ını Duyurdu

Dünyanın en yüksek hacimli kripto para borsası Binance, BNB Smart Chain üzerinde inşa edilen ilk Soulbound Token’ı (SBT) çıkaracağını duyurdu.

Binance 1 Ağustos tarihli blog gönderisinde, BNB Smart Chain üzerine inşa edilen ilk Soulbound Token (SBT), Binance Account Bound’u (BAB) çıkarmaya hazır olduğunu duyurdu. Pilot proje olarak tanıtılacak BAB’ın, KYC prosedürlerini tamamlamış kullanıcılara dağıtılacağı ve başlangıçta yalnızca Binance mobil uygulaması üzerinde erişilebilir olacağı bilgilerine yer verildi.

Blogda, kullanıcıların ilk aşamada KYC prosedürlerini tamamladıktan sonra Binance mobil uygulaması üzerinden kendi SBTlerini basma hakkı kazanacağı SBT basım işlemi sırasında tokenin bağlanacağı hesabın seçileceği ifade ediliyor.

Binance, SBT’lerin devredilemez olacağını belirtti ayrıca tokenlerin finansal bir karşılığı da bulunmuyor. Şirket, SBTlerin birer kimlik gibi hizmet vereceğini bu sayede kullanıcılara kripto para evreninin finansal bir topluluktan fazlasını temsil ettiğini hatırlatan bir sorumluluk bilinci geliştireceğine inandığını açıkladı.

Soulbound token fikri, Ethereum (ETH) yaratıcısı Vitalik Buterin, E. Glen Weyl ve Puja Ohlhaver tarafından 2022 Ocak ayında tanıtılmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!