Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dolaşımdaki Tether Arzı 3 Aylık Aradan Sonra Yükselişe Geçti

En hacimli stablecoin olan Tether, 3 aylık gerilemenin ardından piyasada dolaşan arzını arttırmaya başladı.

CoinmarketCap verilerine göre, üç aylık aranın ardından Tether tarafından ilk arz artırımı 29 Temmuzda gerçekleştirildi. Temmuz sonundan 2 Ağustos tarihine kadar olan aralıkta ise toplamda 3 farklı arz artırımı daha gerçekleştiren stablecoin Tether, 66 milyar dolarlık toplam hacmiyle kripto marketin 3. sırasında yer alıyor. Stablecoinlerin toplam hacmi şu anda tüm kripto para piyasasının %13‘üne tekabül ediyor.

Geçtiğimiz mayıs ayının ilk haftasında 83 milyar dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) ulaşan Tether arzı, kripto piyasasında yaşanan büyük krizler ve düşüşler sonrasında %21 gerileme yaşadı ve şuan ki konumuna çekildi.

Yorumculara göre Tether’in arz arttırması kripto para piyasalarındaki yukarı yönlü yükseliş iştahının bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde bu konu hakkında Binance CEO’su CZ‘nin de benzer demeçleri oldu:

Kripto marketin ilk 10’unda 3 tane stablecoin var. Eğer insanlar kripto paralardan çıkmak isteselerdi stablecoin tutmazlardı. Hepsi geri dönmeye hazır.

Stablecoinlerin yatırımcılar tarafından “hodl” edilme sebeplerinden bir tanesi olarak global çapta yaşanan enflasyon öne sürülüyor. Geçtiğimiz aylarda Arjantin ve İngiltere‘de yaşanan politik krizler sonrasında her iki ülkenin yerel para birimi stablecoinlere karşı değer kaybetmiş, halkın paralarını enflasyona karşı korumak için stablecoinlere çektikleri bildirilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!